Hallands Nyheter

Jönköping till kval

- JENS BORNEMANN/TT

Jönköpings Södra hade hoppats på antingen egna mål eller hjälp från IFK Göteborg. Det blev varken eller. I stället väntar nu ett ovisst kval mot Trelleborg.

– Tyvärr kan vi inte döda matcherna, säger lagkaptene­n Tommy Thelin efter 0–0 mot Östersund.

Ett möte på Vångavalle­n i Trelleborg den 15 november, retur på Stadsparks­vallen i Jönköping den 19 november. De båda matcherna ska avgöra om det blir Jönköpings Södra eller Trelleborg som får spela fotboll i herrallsve­nskan nästa säsong.

JÖNKÖPINGS SÖDRA HADE allt i egna händer i den sista allsvenska omgången. Seger mot Östersund hade räckt oavsett vad Gif Sundsvall skulle lyckas få med sig från matchen mot IFK Göteborg.

Och det saknades inte chanser mot Östersund. Bland annat hade Tommy Thelin ett skott i stolpen i den första halvleken. Men det ville sig inte. Det var med andra ord en match där vissa av de övriga matcherna på resultatta­vlan var minst lika intressant­a. Men resultaten gick åt fel håll för båda lagen. Östersund fick till slut nöja sig med femteplats­en i tabellen och Jönköpings Södra halkade ner till kvalplatse­n.

– Vi deppar lite i dag, sedan får vi ladda om och titta på deras styrkor och svagheter, säger Tommy Thelin.

– Vi älskar att tävla, så utslagsmat­cher kommer att bli otroligt roligt.

 ?? Bild: MIKAEL FRITZON/TT ?? AJAJ, DET BLIR KVAL. Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin och hans lagkamrate­r fick bara 0–0 mot Östersund och måste nu kvala för att försöka hålla sig kvar i allsvenska­n.
Bild: MIKAEL FRITZON/TT AJAJ, DET BLIR KVAL. Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin och hans lagkamrate­r fick bara 0–0 mot Östersund och måste nu kvala för att försöka hålla sig kvar i allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden