Hallands Nyheter

Halmstads målvakt klar för ”Peking”

- 010-471 51 61 janowe.wikstrom@hn.se

Treårskont­rakt med IFK Norrköping. Om det var en tung säsong lagmässigt för Isak Pettersson så gick det desto bättre individuel­lt för Halmstads BK:S målvakt.

– Ja, skitkul! Det är ju verkligen kvitton på att det har gått bra. Så jag åker till Norrköping med stort självförtr­oende, säger den 20-årige målvakten

Inför säsongen satte många frågetecke­n för HBK:S oerfarna målvaktstr­io Pettersson och Malkolm Nilsson som tillsamman­s hade gjort – en allsvensk match.

Men efteråt har de rätats ut till utropsteck­en.

– Det är klart att sånt triggar en extra, att man vill visa att de har fel. Och det tycker jag att vi har gjort, både jag och Malle.

Redan i somras förhörde sig IFK Norrköping om Isak. Men då blev det direkt nej.

– Jag kände själv att jag bara hade en halv säsong i Allsvenska­n bakom mig och behövde mer erfarenhet.

MEN KONTAKTEN BIBEHÖLLS och när IFK:S intresse förstärkte­s under hösten tvekade Isak aldrig som hade ett utgående kontrakt med HBK.

– Nej, det var inget svårt beslut. Det är en bra förening, väldigt profession­ell som passar mig klockrent. Jag förhörde mig lite med (Eric) Smith, men fick tidigt själv en egen bild av klubben och Jens (Gustafsson) som jag hade lite grann i HBK innan han lämnade.

I IFK NORRKÖPING ställs han mot David Mitov Nilsson som före och efter sin skada har varit given etta.

– Men jag har ju haft tuff konkurrens redan det här året med Malle. Och tuff konkurrens har bara gjort mig till en bättre målvakt. Vad känner du själv att du har utvecklat mest?

– Positionss­pelet. Och det har jag mycket Damir (målvaktstr­änaren Hadrovic) att tacka för. Sedan har det varit en skön känsla att se fram emot varje match. Och det har ju med självförtr­oende att göra.

JAN-OWE WIKSTRÖM

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON, BILDBYRÅN/ ARKIV ?? KVAR I ALLSVENSKA­N. Succémålva­kten Isak Pettersson byter HBK mot IFK Norrköping och hoppas få möta sin bäste polare Malkolm Nilsson i Allsvenska­n 2019.
Bild: KRISTER ANDERSSON, BILDBYRÅN/ ARKIV KVAR I ALLSVENSKA­N. Succémålva­kten Isak Pettersson byter HBK mot IFK Norrköping och hoppas få möta sin bäste polare Malkolm Nilsson i Allsvenska­n 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden