Hallands Nyheter

Många Wolfhagen i ny show

- MALIN EIREFELT 0721-91 12 67 malin.eirefelt@hn.se

I helgen står delar av en ny streetgrup på scen för första gången – tillsamman­s med Madelene Wolfhagens pappa Peter Wolfhagen och De tre trenorerna på Teater Storan i Falkenberg.

Våren 2016 flyttade Madelene Wolfhagen tillbaka till Falkenberg efter några år utomlands och runt om i Sverige. Då hade hon bland annat gått ett år på Balettakad­emiens streetlinj­e i Stockholm.

– Jag har alltid velat ha egna dansklasse­r men har inte riktigt vågat innan. Jag har gjort koreografi­er hemma sedan jag var liten och när vi nu flyttade tillbaka till Falkenberg tänkte jag att det var ”nu eller aldrig”, säger Madelene Wolfhagen.

FÖRSTA TERMINEN, HÖSTEN 2016, hade hon tolv elever. Nu är hon inne på tredje terminen och eleverna har blivit 40 stycken. När gruppen har lärt sig en koreografi lägger Madelene Wolfhagen upp en film. Sedan går gruppen vidare. Både danstempot och produktion­stakten är hög och Madelene Wolfhagen har inspirerat­s av en australien­sisk dansare, Jasmine Meakin, som Madelene Wolfhagen dansade för när hon bodde i Australien.

– Jag hittade henne av en slump. Hon är ganska stor på Youtube med sin danssida Mega Jam.

På lördag gör De tre trenorerna (Peter Wolfhagen, Jan Wolfhagen och Lennart Anerbjuv) föreställn­ingen ”Slipp slipsen” på Teater Storan i Falkenberg.

– Det är underhålln­ing i två takter. Vi sjunger mycket Sammy Davis-, Sinatra- och 50-, 60- och 70-talsmusik, säger Peter Wolfhagen.

MADELENE WOLFHAGEN OCH sex av hennes dansare är med. Blir det Sinatra i streetvers­ion?

– Nej, vi vill visa vad vi gör i vanliga fall, mellan sångnumren, säger Madelene Wolfhagen.

Även standardda­nsarna Sven och Diana Hämberg från Glommen kommer vara med i ”Slipp slipsen” och utöver dans och sång utlovar trenorerna imitatione­r.

– Det blir både Tommy Körberg, Magnus Uggla och Thomas Di Leva, säger Peter Wolfhagen.

 ?? Bild: PRIVAT ?? SLIPSLÖSA. Med Jan och Peter Wolfhagen och Lennart Anderbjuv i spetsen framförs ”Slipp slipsen” på lördag.
Bild: PRIVAT SLIPSLÖSA. Med Jan och Peter Wolfhagen och Lennart Anderbjuv i spetsen framförs ”Slipp slipsen” på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden