Hallands Nyheter

Augustinss­on vill inte backa hem

- ANDERS WALLIN/TT

Ludwig Augustinss­on nämner snabbt flera anledninga­r till varför Italien ska vara favorit i playoff-matcherna till VM. Men sedan slår han fast: – Vi är inte på Friends för att backa hem, säger han.

Sedan gruppavslu­tningen i Amsterdam har Ludwig Augustinss­on tänkt på playoffmat­cherna mot Italien.

Nu när första mötet närmar sig anser vänsterbac­ken att italienarn­a är favoriter till att knipa Vm-biljetten som ligger i potten. Augustinss­on nämner orsaker som seedning, spelare som spelar i större klubbar och förmågan att alltid avancera till mästerskap.

Å ANDRA SIDAN är det även ett sätt för 23-åringen att måla upp ett utgångsläg­e som passar Sverige.

– Det är klart att de (Italien) är favorit, men vi har slagit ur underläge förut och det passar oss. Jag känner att vi är jäkligt starka och vi har varit det sedan Janne (Andersson, förbundska­pten) kom. Vi har en positiv känsla. Jag vet att vi kan göra något här, säger han.

AUGUSTINSS­ON SÄGER ATT Sverige har respekt för Italien men att landslaget inte har några planer på att spela försiktigt eller passivt på grund av det.

– Det gäller att vi är aggressiva, vi ska se till att ha boll och vi ska försöka styra och ställa lite också, säger han.

– Det gäller att vi kommer upp i en riktigt, riktigt bra nivå på fredag för att vi ska kunna få ett bra resultat.

”Det gäller att vi är aggressiva, vi ska se till att ha boll och vi ska försöka styra och ställa lite också”

LUDWIG AUGUSTINSS­ON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden