Hallands Nyheter

Lindelöw på läktaren under Sm-klasserna

- EMMA TONNVIK 031-62 40 00 emma.tonnvik@gp.se

Douglas Lindelöw skulle bli helgens stora namn vid Smtävlinga­rna i Billdal. Men när stjärnhäst­en vilas tvingas han stå över tävlingen. – Jag får sitta på läktaren när det gäller Sm-klasserna, säger ryttaren.

Han är en av de klarast lysande stjärnorna inom svensk ridsport. När inomhus-sm i banhoppnin­g avgörs i Billdal är han ett av affischnam­nen. Men nu meddelar 26-åringen att han inte kommer till start i seniortävl­ingen. Hästen Zacramento är inte tillgängli­g och då fanns inga andra alternativ.

– Jag kommer inte rida själva Sm-klasserna. Jag har egentligen bara Zacramento som går de största klasserna och han fokuserar på världscup. Så jag har egentligen behov av fler hästar som går Grand Prix-nivå. Tanken var från början att jag skulle ha en annan häst med men det kommer jag dessvärre inte att ha, säger Douglas Lindelöw.

Men till Billdal kommer han ändå. Han kommer till Göteborg med sex hästar som ska tävla i andra klasser.

– Det är lovande yngre hästar som ska dit och samla erfarenhet. Det är hästar som jag tror på framöver och som kanske kommer rida SM om något år eller två.

I SOMRAS VAR Douglas Lindelöw del av det svenska lag som tog Em-silver på Ullevi. Han trivs bra i Göteborg, och inte minst i Billdal.

– Jag har många starka minnen kopplade till Göteborg. EM på Ullevi var såklart en fantastisk tävling och ett lag-silver var otroligt roligt. Jag är även ambassadör för Gothenburg Horse Show som går till våren. Och i takt med att man rider mer och mer internatio­nellt Född: 10 december 1990

Bor: Hörby

Klubb: Flyinge hästsportk­lubb

Främsta meriter: Em-silver i lag 2017, åtta i världscupf­inalen i Las Vegas 2015, Sm-guld banhoppnin­g inomhus 2010 på de större tävlingarn­a får man välja vilka nationella tävlingar man tävlar på och då ligger Billdal absolut i topp för mig, säger Douglas Lindelöw.

När Billdals ridklubb arrangerad­e Ponny-sm förra helgen dök han upp som en överraskni­ng på invigninge­n och för klubbens medlemmar är han en favorit.

– HAN SOM ju har fullt upp tog tåget till Göteborg och var hemlig gäst och önskade barnen lycka till. Sen fick han sig en räksmörgås innan han tog tåget hem igen. Det är ju honom de ser i Scandinavi­um och på tv, så det var fantastisk­t roligt att han gjorde det, säger Carina Olofsson, tävlingsle­dare för Sm-tävlingarn­a.

– Det är alltid kul att kunna inspirera de yngre ryttarna att fortsätta följa sina drömmar, säger Douglas Lindelöw.

 ?? Bild: DANIEL STILLER ?? HOPPSAN. Douglas Lindelöw kommer till Sm-tävlingarn­a i Billdal till helgen med sex unga och lovande hästar. Men han hoppas över Sm-klasserna. Med Zacramento är det fokus på världscupe­n och då har Douglas ingen aktuell häst att starta.
Bild: DANIEL STILLER HOPPSAN. Douglas Lindelöw kommer till Sm-tävlingarn­a i Billdal till helgen med sex unga och lovande hästar. Men han hoppas över Sm-klasserna. Med Zacramento är det fokus på världscupe­n och då har Douglas ingen aktuell häst att starta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden