Hallands Nyheter

Billdal ska göra ett SM med det lilla extra

- EMMA TONNVIK 031-62 40 00 emma.tonnvik@gp.se

I helgen kommer SM i banhoppnin­g till Billdal. Det blir det största klubben arrangerat. Och man vill göra det till mer än en tävling. – Vi vill göra det lilla extra, säger tävlingsle­daren Carina Olofsson.

Det är hektiska veckor för Billdals ridklubb. 2-4 november arrangerad­e man Ponny-sm och till helgen är klubben värd för inomhus-sm i banhoppnin­g.

– Det är klart det blir mäktigt för oss. Det är full fart kan man säga, säger Carina Olofsson.

MEN ATT KLUBBEN redan arrangerat Ponny-sm ger inte bara merarbete. Elen är redan dragen och ridhuset står sedan förra tävlingen redo för hästar och ryttare att anlända. Omkring 200 funktionär­er är engagerade och varje dag är 100 av dem igång. Och Carina Olofsson har målet klart för sig.

– Vi försöker vara bäst på allting. Det är så vi vill arrangera det här. Vi vill inte bara göra en tävling utan vi vill göra det lilla extra på allt.

Men trots långa och noggranna förberedel­ser går allt inte att styra.

– Nu håller vi bara tummarna för vädret. Det ska bli regn, men det är ju 240 hästar som kommer och det hade varit skönt om allt inte var plaskblött när de kommer. Men det går ju inte att rå över vädret, säger Carina Olofsson.

HELGENS HÖJDPUNKT BLIR seniorfina­len på söndag med Helena Persson, som represente­rade Sverige under sommarens EM i Göteborg, och regerande Sm-mästaren Robin Ingvarsson i startfälte­t.

– Det är starka kort som är fantastisk­t roligt att de kommer, säger Carina Olofsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden