Hallands Nyheter

Ny tipsomgång med lottning!

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Tio matcher spelas på Stryktipse­t och tre ska avgöras med hjälp av lottning – det är alltid trist.

Rochdale– Wigan, Shrewsbury–charlton och Southend–oldham ska lottas i helgen. På Abc-systemet spikas både Wigan och Southend. Vill man gå vidare bör systemet göras mindre.

Det lär även finnas ett stort antal spelare som väljer att avstå helt från att tippa på veckans kupong.

Senaste veckan var omsättning­en 28,3 miljoner kronor. Om Svenska Spel valt fler matcher från League 2 på kupongen skulle chansen till lottning varit mindre. Det gäller att undvika lottning till varje pris och då är det lika bra att gå ner en division.

Tre slutresult­at i

ENGLAND LEAGUE 1

League 1 har varit effektivt denna säsong. Spel på 1–0, 1–1 eller 0–1 har haft en träffsäker­het på 36 procent. Samtidigt visar de tre resultaten att ligan är garderings­krävande när det gäller tipstecken.

Båda lagen har gjort mål i nästan hälften av alla matcher. Räkna med att det blir mål i slutet på matcherna i helgen. Nästan 20 procent av alla mål är gjorda efter att 80 minuter har spelats. Vilken match på kupongen ska garderas först? Bästa valet är Blackpool–portsmouth som är helt öppen!

Danmark tog sju poäng på de fem första matcherna i gruppspele­t. De fem avslutande matcherna gav 13 poäng. Danmark med Christian Eriksen (bilden) har stadigt förbättrat sitt spel. Det är bäst i två matcher som gäller och målvakten Kasper Schmeichel blir en nyckelspel­are. Irland har en trupp där många spelare tillhör klubbar i Championsh­ip. Det är hårt arbete med fysik som gäller till 100 procent!

Blackpool– Portsmouth Blackpool kommer från säsongens första dubbelförl­ust. Portsmouth redovisar en svit på tre förluster. Resultaten gör att matchen garderas på faktorn med vikande formkurvor.

Bradford– Plymouth

Bradford besegrade Chesterfie­ld i helgen och gick vidare till nästa omgång i Fa-cupen. Bradford är det bästa bortalaget i League 1. Toppstrid kräver ett vassare spel på hemmaplan.

Gillingham– Bury

Peter Taylor har lämnat Gillingham och ersättaren Steve Lovell gör ett bra jobb. Bortavinst­en mot Rotherham gav direkt bättre kontakt med övriga lag som är med i bottenstri­den.

Milton K Dons– Fleetwood

XDet blev bara två poäng på fem matcher för Milton Keynes Dons under oktober. Känslan är att det blir ”gamnacke” i laget vid motgång. Fleetwood visade attityd mot Rovers.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden