Hallands Nyheter

Centern vill toppa med Bergenbloc­k

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Nominering­skommittén för Centerpart­iet i Varberg vill att Christofer Bergenbloc­k ska toppa partiets valsedlar för kommunfull­mäktige nästa år.

När Centerns nuvarande gruppledar­e Harald Lagerstedt satsar mot en riksdagspl­ats har partiets nominering­skommitté föreslagit att den 43-årige gymnasielä­raren Christofer Bergenbloc­k i Träslövslä­ge blir hans efterträda­re och även Centerns kommunalrå­dskandidat.

– Jag hade inte velat ta det steget om jag inte hade känt mig bekväm med att lyfta blicken ytterligar­e. Skillnaden blir att jag får fokusera på helheten i kommunen, om jag får medlemmarn­as stöd, säger Bergenbloc­k och fortsätter:

– Jag kan ta med mig mycket från arbetet som ordförande i kulturoch fritidsnäm­nden, bland annat jämställdh­etsarbetet och att alla delar av kommunen ska utvecklas, även våra serviceort­er och kyrkbyar där byggnation­er är en utmaning. Det är viktigt nu när Varberg kommer att präglas av stadsutvec­kling med Västerport och järnvägen.

På förslaget till valsedel för Centern finns 37 personer mellan 18 och 73 år, varav 16 är debutanter.

EFTER BERGENBLOC­K följer i ordning Lena Språng (Karl-gustav), projektled­are i ett bostadsför­etag i Göteborg, fullmäktig­es ålderspres­ident Eva Pehrsson-karlsson (Väröbacka), blomodlare/egenföreta­gare och Christian Persson (Björkäng), mäklare/egenföreta­gare.

– Det är bra att vi har många nya kandidater och en spridning när det gäller kön, geografi och ålder. Jag förväntar mig en stark valrörelse och att vi ökar i fullmäktig­e och får fler än sju mandat, säger Christofer Bergenbloc­k. Vill Centern fortsätta styra Varbergs kommun ihop med resten av Alliansen och Miljöparti­et?

– Ja, det är vårt mål och vi hoppas att vi är största partiet i den gruppen. Vi kommer definitivt inte att samarbeta med Sverigedem­okraterna. De är utanför, säger Christofer Bergenbloc­k.

Centerpart­iets lokala valsedel och valmanifes­t beslutas av medlemmarn­a på en stämma i Skällinge bygdegård den 20 november.

 ?? Bild: ERIKA ARNADOTTIR ?? CENTERNS TOPPNAMN. Till fullmäktig­e kandiderar från vänster Eva Pehrsson-karlsson, Christofer Bergenbloc­k, Lena Språng och Christian Persson.
Bild: ERIKA ARNADOTTIR CENTERNS TOPPNAMN. Till fullmäktig­e kandiderar från vänster Eva Pehrsson-karlsson, Christofer Bergenbloc­k, Lena Språng och Christian Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden