Hallands Nyheter

Tre män häktade efter nytt gängmord

- TT-RITZAU

Tre män som misstänkts för inblandnin­g i gängmordet i Köpenhamn har häktats. Men den eller de som sköt är fortfarand­e på fri fot. Flyktbilen hyrdes i Sverige kort tid före dådet.

Två 21-åringar, varav den ene har känd koppling till gängmiljön, har inför mordet på torsdagen enligt polisen hämtat den vita hyrbilen i Sverige. Tillsamman­s med en 28-årig gängmedlem är de misstänkta för inblandnin­g, eftersom de enligt polisen visste om planerna på brottet i förväg. Samtliga tre nekar till brott – men de häktades ändå i Köpenhamn i går.

GÄRNINGSMÄ­NNEN SKA HA kommit åkande på moped och börjat skjuta mot framrutan på en parkerad bil i Mjølnerpar­ken i Köpenhamn. Minst fem skott avlossades, enligt vittnen. En 22-årig man miste livet och en annan man skadades. Ytterligar­e en man fanns i den parkerade bilen, men lyckades undkomma.

Den 22-åring som dog är enligt polisinspe­ktör Torben Svarrer inte medlem i något gäng, men mordet ses ändå som ett led i konflikten mellan de kriminella gängen Brothas och Loyal to familia.

DET ÄR DET tredje mordet i Köpenhamn på mindre än två veckor som kopplas till gängkonfli­kten. Två av dem har begåtts vid Mjølnerpar­ken och därför efterlyser nu bostadsbol­aget Lejerbo som äger hus i området att polis permanent ska finnas på plats där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden