Hallands Nyheter

Han övergav crossen för spel i Warberg IC

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Oliwer Olsson, som blir 20 år på självaste julafton, är en lirare med många strängar på sin lyra. Han övergav en landslagsk­arriär i motocross för spel med Warberg IC.

Nu väntar lagets största värdemätar­e hittills - Karlstad IBF.

I fjol skrev Oliwer Olsson på ett tvåårskont­rakt med Warberg IC:S A-lag. Då gjorde han också ett avgörande val. Landslaget i motocross fick vara för killen som trots allt kört både EM, SM och blivit uttagen till junior-vm.

Innebandyn hamnade i första rummet.

– Det är inte jättemånga som vet det, men jag körde väldigt mycket fram till förra året. Då kände jag att det blev för mycket och när jag blev erbjuden kontrakt med Warberg kände jag att det var det rätta. Och det håller jag fast vid än i dag. Det är sjukt kul med innebandy, säger Oliwer.

– Lite av motocrosse­n har jag tagit med mig till innebandyn. Fysiken har jag fått därifrån, säger Oliwer, som även har en lillebror vid namn Filip som går i samma fotspår, både vad gäller motocross och innebandy.

OLIWER ÄR EN idrottsman som flaggar för att man inte ska specialise­ra sig alltför tidigt.

– Jag tycker det är viktigt att man inte fokuserar på en idrott utan breddar sinnet. Håll inte bara på med bollsporte­r eller vad det nu är, man ska inte stressa fram vad man ska bli eller få press på sig från föräldrar. Det är bättre att man kan hålla på med lite allt möjligt.

PÅ INNEBANDYP­LANEN HAR han en ganska tuff spelstil. Och det lär behövas när Warberg ställs mot tabelltrea­n Karlstad.

– Jag har hört att det brukar bli gnälliga matcher mot dem, men jag gillar när det tänder till på planen. Det ska bli kul och se vad som händer, säger Oliwer.

Wic har visserlige­n mött Kalmarsund men annars har det mest blivit matcher mot lag på undre halvan av tabellen.

Så nu är det lite upp till bevis för serieledar­en.

I årets mer hemvävda Warberg får Oliwer Olsson stort förtroende från tränaren Kent Göransson. Och själv trivs han med större ansvar.

– Det känns som gänget i år blivit tajtare. Det är bättre sammanhåll­ning och Kent känns som en tränare som får lag att svetsas samman mycket, säger Oliwer.

SJU AV 22 omgångar är spelade. Men det är inte lika många fajter som i högsta serien.

– Man har inte råd med lika många misstag så det gäller att underhålla kroppen rätt så man inte åker på någon skada eller sjukdom. Varje match gäller så mycket, samtidigt har vi inte så stor trupp heller, men det hade varit magiskt att ta upp Warberg IC i Superligan igen.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? EGEN PRODUKT. Oliwer Olsson är fostrad i Warberg och har spelat där i hela sitt liv, förutom en kort sejour i Capricorn. Nu väntar toppmöte mot Karlstad.
Bild: MATHIAS BERGELD EGEN PRODUKT. Oliwer Olsson är fostrad i Warberg och har spelat där i hela sitt liv, förutom en kort sejour i Capricorn. Nu väntar toppmöte mot Karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden