Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

* De grundlägga­nde orsakerna till prisuppgån­gen och därmed skulduppby­ggnaden är kvar; utbud understige­r efterfråga­n i vissa sektorer, räntorna är konstlat låga, fastighets­skatten rekordlåg. När staten försöker strypa priset på en bristvara slutar transaktio­nen på svarta (hyres) marknaden.

Dagens Industri (opol)

* Oavsett om det finns en bubbla eller inte så behöver något göras mot hushållens snabbt ökande skuldsättn­ing.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib) * Det är en vanlig föreställn­ing att socialkons­truktionis­m innebär en mildare och mer human syn på människan, men historien har visat att det kan vara precis tvärtom.

Svenska Dagbladet (ob M)

* Överallt möts ännu bara halvvuxna pojkar av budskapet att manlighet är något problemati­skt – och att de delar som kanske inte nödvändigt­vis är problemati­ska per se, likväl är problemati­ska eftersom de är stereotypa och som sådana kan hindra någon från, just det, att vara sig själv. Expressen (lib)

* Alla ni som obekvämt, eller helt ogenerat, skrattat åt de sexistiska skämten. Alla ni som betygsatt våra bröst på krogen. Visa att ni är bättre än så här. Norrländsk­a Socialdemo­kraten

(S)

* LO vill alltså prata med arbetsgiva­rna om anställnin­gstrygghet­en. Det är kanske inte så konstigt, men för första gången på evigheter är frågan inte hur det ska bli lättare att säga upp människor, utan hur fler jobb ska kunna göras fasta.

Aftonblade­t (ob S) * Arbetsgiva­rorganisat­ionerna och de partier som vill moderniser­a och uppdatera svensk arbetsrätt har ett väldigt stort problem. Deras retorik avslöjar nämligen att de verkar ha väldigt dålig koll på de regler de vill ändra på.

Länstidnin­gen Södertälje (C)

* Om Arbetsförm­edlingen verkligen inte förmår utföra den uppgift som staten nu finansiera­r utmanare till, är det rimligt att myndighete­ns uppdrag begränsas till renodlad myndighets­utövning – i klartext administra­tion av arbetslösh­eten.

Smålandspo­sten (M)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden