Hallands Nyheter

Bala ny klubbchef i Bois

Vi har tidigare sett honom i grönsvart tröja längs vänsterkan­ten. Nu blir Kujtim Bala ny klubbchef och sportchef i Varbergs Bois. –Jag är otroligt stolt och tacksam över den här möjlighete­n, säger Bala.

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Kujtim Bala spelade den gångna säsongen med nyuppflytt­ade Dalkurd. Men det blir inget allsvenskt spel för 27-åringen.

I stället väljer han att flytta tillbaka till västkusten och arbeta i den nya rollen som klubbchef och sportchef i Varbergs Bois.

– Vi måste bli starka även vid sidan av planen, annars hämmas det som vi gör där av vår organisati­on, säger Bois ordförande Lars Karlsson och fortsätter:

– Vi ville ha in folk med anknytning till Varberg för att få någon form av Varbergsan­da i Bois och där tror jag att Kujtim kommer göra ett jättejobb.

DEN NYA ROLLEN gör att Kujtim Bala kommer att ha ett stort sportsligt ansvar för Varbergs Bois, både vad gäller rekryterin­g av spelare men också i jakten på en ny tränare.

– En del av vår vision är att ha en större andel spelare i A-truppen som är fostrade i Bois och det är viktigt att vi hittar en tränare som köper det konceptet, säger Kujtim Bala.

Han berättar att det fortsatt finns kandidater som klubben har en djupare dialog med. Hur länge har du varit involverad i processen att hitta en ny tränare?

– Jag har blivit informerad om hur det gått, men på senare tid, kanske under de senaste tre veckorna, har jag varit mer involverad, säger Bala.

TJÄNSTEN SOM KLUBBCHEF och sportchef betyder också att karriären som spelare på elitnivå är över, i alla fall är det planen.

– Vi är en liten organisati­on, får vi 3–4 allvarliga skador gäller det att göra rätt för sig. Men det finns inte någon sådan plan. Jag kommer att skriva in mig i spelartrup­pen utifall att vi skulle råka ut för flera skador, endast då kan det bli aktuellt med spel. Varför slutar du som spelare?

– Jag har inte så mycket mer att göra där, jag hade en möjlighet att gå upp i Allsvenska­n med Dalkurd och göra två år, men så mycket mer än så tillåter inte min ålder. Ju fräschare jag kan gå in i det här jobbet med mina erfarenhet­er, ju lättare är det för oss att använda det till något positivt. Någon måste stå här och ta ansvaret och jag tar det gärna, säger Bala.

LIKSOM JÖRGEN WÅLEMARK var ny i sportchefs­rollen är också Kujtim Bala det. Wålemark hade stöd av förre sportchefe­n Fredrik Mohlin och den dörren är fortsatt öppen.

– Fredrik har ju också ett Boishjärta och skulle Kujtim ringa honom så är det klart att han ställer upp och hjälper till, det är jag helt säker på, säger Lars Karlsson.

 ?? Bild: SIMON CARLSSON ?? NY ROLL. Kujtim Bala är tillbaka på Påskbergsv­allen, men den här gången blir det vid sidan av plan. Den forne vänsterbac­ken blir ny klubbchef och sportchef i Varbergs Bois.
Bild: SIMON CARLSSON NY ROLL. Kujtim Bala är tillbaka på Påskbergsv­allen, men den här gången blir det vid sidan av plan. Den forne vänsterbac­ken blir ny klubbchef och sportchef i Varbergs Bois.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden