Hallands Nyheter

”Chippen” får ny roll i Tvååker

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

En Tvååkers If-profil gör bokslut som spelare – men kommer jobba vidare i föreningen. – Det finns inte tid eller motivation att spela i division 1 en gång till, säger Emil ”Chippen” Zander.

Zander har spelat i Tvååkers IF från det han var fyra år till 17. Därefter gick han vidare till Bois och Trönninge innan det blev ytterligar­e åtta år i moderklubb­en. Men nu är det över.

– Jag ska gifta mig nästa år och jag har tre barn så det är mycket att rodda med där hemma för att det ska funka, säger ”Chippen” som meddelade truppen i torsdags och resten av föreningen på Tif-natta i lördags.

”Jag ska gifta mig nästa år och jag har tre barn så det är mycket att rodda med där hemma.”

EMIL ”CHIPPEN” ZANDER

– Jag märkte när jag kom till Tifnatta att mycket folk frågade och ville veta. Det var delade känslor, men man fick veta att de var nöjda med de åren man varit där.

Nu får han en roll som så kallad Player Manager.

– Jag ska vara som en bro mellan truppen och styrelsen. Om de har funderinga­r eller det är något de inte är nöjda med ska de komma till mig, säger Zander som samtidigt kan vara ett framtida sportchefs­ämne.

– Jag kan lära mig mycket av Niklas (Svenmyr) och den dagen han väljer att sluta kanske möjlighete­n kommer att jag kan ta över, men jag måste få mer kött på benen innan jag hoppar in i det. Man kan väl säga att jag ska praktisera.

”Chippen” känner att han inte vill lägga av med fotbollen helt. Lilla Träslöv är högaktuell­t.

– Jag tränar med dem nu och även i morgon. Men det är i mån av tid. Tvååker kommer fortfarand­e på förstaplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden