Hallands Nyheter

Doldis från Horred tog brons på VM

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

”Det har varit väldigt mycket konditions­träning. Det har alltid varit min svaga punkt” MARCUS JOHANSSON, MEDALJÖR

PÅ KICKBOXNIN­GS-VM

Sverige har fått en färsk bronsmedal­jör i kickboxnin­g. – Mina grundklubb­ar är Varbergs Thaiboxnin­g och Varbergs Boxning, men det var ju några år sedan, säger Marcus Johansson numera boendes i Horred.

När VM i kickboxnin­g avgjordes i Budapest gick Marcus Johansson så långt som till semifinal. Där blev det respass mot den svåra polacken Piotr Wypchai.

– Skönt att få ta medalj, det är det ingen svensk som gjort tidigare i den discipline­n, men självklart hade man velat ha ett guld. Det var bara två poäng ifrån, säger Marcus Johansson som kickboxade­s i 89-kilosklass­en, en åtta kilo tyngre klass än vad han normalt brukar huserar i.

– Jag märkte ju att de var mycket större och starkare, men jag kände mig mer energifyll­d med tanke på att de fått banta ner sig. Visst, det small mer när de slog, men jag kände mig mer rörligare, säger Marcus Johansson.

HAN TILLBRINGA­DE SINA ungdomsår i Varberg, från 14-20 år, och gick bland annat på Ps-gymnasiet. Efter Varberg blev det en sväng till Göteborg och även till hans nuvarande klubb Kungsbacka Fight Club.

Sen fem år tillbaka bor den 27-åriga trebarnspa­ppan och snickaren med sin sambo i Horred. Träningen fungerar att kombinera bra med familjeliv­et.

– Man får försöka pussla ihop det med jobb och träning. Ibland får ungarna följa med eller så tränar jag hemma. Det gäller att hitta öppningar. Det blir mycket löpning och min sambo hjälper mig mycket.

Inför VM fokuserade Marcus Johansson mest på en detalj:

– Det har varit väldigt mycket konditions­träning. Det har alltid varit min svaga punkt. Nu kände jag att jag inte ville vara trött och det gav extremt bra resultat. Jag har inte finslipat tekniker, målet har varit att bli mer rörligare och fysiskt stark.

BRONSMEDAL­JEN PÅ VM innebär såklart fortsatt representa­tion i landslaget.

– Jag vill ta hem så många titlar som möjligt under det kommande året.

Marcus Johansson tävlar mest internatio­nellt i länder som England, Schweiz - och Italien där nästa tävling avgörs. Det handlar om Golden Glove - där vinstsumma­n ligger på 80 000 kronor.

– Det är en bra startpeng, säger han. Hur nära är du att kunna försörja dig på kickboxnin­g?

– Det är väl rätt svårt på heltid, men om det fortsätter in den här takten så är jag väl ett år ifrån att göra det, säger Marcus.

 ?? Bild: PRIVAT ?? MÖTTE JÄTTAR. Marcus Johansson tävlade i en tyngre viktklass än normalt.
Bild: PRIVAT MÖTTE JÄTTAR. Marcus Johansson tävlade i en tyngre viktklass än normalt.
 ?? Bild: PRIVAT ?? PÅ PALLEN. Snickaren från Horred, Marcus Johansson tog en bronsmedal­j i Ungern.
Bild: PRIVAT PÅ PALLEN. Snickaren från Horred, Marcus Johansson tog en bronsmedal­j i Ungern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden