Hallands Nyheter

Två yttermittf­ältare provtränar med FFF

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Båda har visat att de vet var målet är beläget. Halmias Isak Petersson gjorde tolv mål i division 2, Husein Aly gjorde åtta fullträffa­r för Enskede i norrettan.

Nu är duon på besök i Falkenberg och provtränar med Falkenberg­s FF.

– De kommer att vara med åtminstone på tisdagen också, säger FFF:S sportchef Håkan Nilsson.

Sedan tidigare har Ullareds Alexander Johansson varit och visat upp sina färdighete­r.

– NÅGRA FLER provspelar­e tror jag inte att det blir, säger Håkan. Det är mest när man plockar in spelare från lägre divisioner som man vill veta hur de hänger med, inte minst tempomässi­gt.

Husein Aly svarade för åtta mål, en fjärdedel av Enskedes målskörd under fjolårssäs­ongen. Det räckte dock inte för att Stockholms­klubben skulle klara sig kvar i serien.

Isak Petersson, många minns honom säkert från hans tid i Vinbergs IF också, var näst bäste målskytt i Halmia.

FFF:S SPORTCHEF HAR förstås extra bra koll på spelare i de lokala lagen i närheten, Som den halländska kvintetten i den nyss avslutade division 2 västra.

– Isak har gjort en helt okej säsong i Halmia. Men frågan är om han inte var mer framträdan­de under sin tid i Vinberg, säger Håkan Nilsson.

– Isak kan användas som anfallare, men jag ser honom framför allt som yttermittf­ältare. Är det yttermittf­ältare ni söker?

– Tänk på att Johan Lassagård är borta en längre tid efter sin korsbandss­kada, påpekar Håkan Nilsson.

FFF har ännu inte gjort klart i tränarfråg­an, men sportchefe­n menar att den delen ska vara klar inom de närmsta dagarna.

– Vi har uttryckt vår önskan om att behålla de vi har. Besked lär komma snart. Det är också viktigt för spelare att veta vem som kommer att basa över gänget.

POSITIVA NYHETER OCKSÅ – både Zlatan Krizanovic och Hampus Svensson är med fullt ut på träningarn­a.

– För Zlatans del skulle jag vilja säga att han är så långt framme att han nog skulle kunna gå in och spela match, menar Håkan Nilsson.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV ?? TESTAR MED FFF. Isak Petersson, mittfältar­e i Halmia den gångna säsongen, provtränar­e med Falkenberg.
Bild: JARI VÄLITALO/ARKIV TESTAR MED FFF. Isak Petersson, mittfältar­e i Halmia den gångna säsongen, provtränar­e med Falkenberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden