Hallands Nyheter

Italienskt tryck – men mållöst långt in i andra

- TT

Italien pressade på – men efter första halvlek hade Sverige ett krampaktig­t grepp om Vm-biljetten. Det stod fortfarand­e 0–0 i en match där Sverige tvingades till ett tidigt byte efter Jakob Johanssons skada.

Italien hade ett massivt publikstöd i ryggen i avgörandet på San Siro, där flertalet av åskådarna högljutt krävde straff när Ludwig Augustinss­on krokade i Marco Parolo i straffområ­det tidigt i matchen.

Domaren friade då, precis som när bollen träffade Matteo Darmians hand i andra änden av planen ett par minuter senare.

SVERIGE TVINGADES TILL ett tidigt byte när Jakob Johansson – matchhjält­e senast på Friends – oattackera­d verkade fastna i gräset och blev liggande med smärtor och en misstänkt knäskada. Svensken bars ut på bår och ersattes av Gustav Svensson bredvid Sebastian Larsson på innermittf­ältet, där Albin Ekdal sedan tidigare saknas på grund av skada.

Italien behövde göra mål efter 0–1-förlusten i Solna och hade det mesta av spelet och bollen, men länge utan att skapa de där riktigt glödheta chanserna. Men de kom till slut. Först när Antonio Candreva sköt över i bra läge, sedan när lagkaptene­n Andreas Granqvist kunde freda det svenska målet med en befriande spark efter Ciro Immobiles avslut. Italienarn­a tryckte på mer och mer och för svensk del blev de sista minuterna mest en plågsam väntan på halvtidsvi­lan. Robin Olsen tvingades till en benparad när Italien skapade ett nytt läge strax före paus.

Sveriges anfall blev sällan långa, men i en av få attacker ville Emil Forsberg ha straff igen när hans djupledspa­ssning träffade en italiensk hand. Domaren friade igen, men varnade i stället Forsberg för protest.

När HN gick i tryck var ställninge­n fortfarand­e 0-0.

?? Bild: MAX ROSSI/BILDBYRÅN ?? MÅÅLÖST I PAUS. Emil Forsberg och Sverige stod emot trycket från Italien i första halvleken på San Siro.
Bild: MAX ROSSI/BILDBYRÅN MÅÅLÖST I PAUS. Emil Forsberg och Sverige stod emot trycket från Italien i första halvleken på San Siro.