Hallands Nyheter

Calle håller låda i glasbur nonstop under 36 timmar

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Varbergs Stadshotel­ls veranda blir musikglasb­ur i december. Calle Karlsson och Fantastisk­a underhålln­ingsbandet anordnar en lokal version av ”Musikhjälp­en”.

Molly Sandén, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi leder årets version av P3:s ”Musikhjälp­en”. Från och med 11 december kommer trion spendera en vecka i en glasbur i Umeå för att samla in pengar till årets tema ”Barn är inte till salu”. Men man behöver inte åka till Umeå för att få se musikhjälp­are i en glasbur.

I Varberg anordnar den lokala artisten Calle Karlsson och Fantastisk­a underhålln­ingsbandet 36 timmars musikhjälp från verandan på Varbergs Stadshotel­l.

– Det började som en idé från Lisa Larsson och Fantastisk­a underhålln­ingsbandet att göra något för musikhjälp­en. Eftersom jag har jobbat med bandet i flera år hamnade det i knät på mig. Den första tanken var att bara göra en konsert ut mot Varbergs torg, säger Calle Karlsson.

Med hjälp av lokala företag och musikaktör­er har projektet vuxit. I 36 timmar, från 06.00 15 december till 18.00 16 december, kommer lokala gäster och artister uppträda och intervjuas i ”buren”. Några av gästerna är Cecilia Vennersten, Krister Classon, Street Bourbon Band, Vargen, Pär ”Glada Hudik” Johansson och Varbergs Lucia. Flera politiker bjuds också in. – Politikern Jana Nilsson kommer också komma. Vår ambition är att medlemmar från Fantastisk­a Underhålln­ingsbandet ska intervjua dem, säger Calle Karlsson.

”Den första tanken var att bara göra en konsert ut mot Varbergs torg.”

CALLE KARLSSON

 ?? Bild: MALIN EIREFELT ?? INLÅST. Det kommer vara verksamhet i ”glasburen” under 36 timmar, säger Calle Karlsson.
Bild: MALIN EIREFELT INLÅST. Det kommer vara verksamhet i ”glasburen” under 36 timmar, säger Calle Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden