Hallands Nyheter

Krossade höghusplan­er har lett till nyförvärv av restaurang. Restaurang Paganini Blå Dörren öppnar inom KORT.

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Simon Abboud som driver Kafé Blå Dörren har köpt Paganini och sålt sin fastighet till Fastighets­byrån. Paganinis ägare Josef Haddad fortsätter som anställd.

Den gamla ramsan om katten på råttan och råttan på repet ligger nära till hands i den kedjereakt­ion som just nu sker i Varbergs innerstad.

Som HN har berättat om flera gånger tidigare har Simon Abboud, som drivit Kafé Blå Dörren i Varberg sedan 13 år tillbaka, fört en tröstlös kamp för att få riva den gamla träfastigh­eten och bygga flervåning­shus. Ansökan om både ny detaljplan och bygglov har fått nej.

Han tappade lusten för att kämpa vidare och kände att han behövde en förändring.

– Norrgatan har blivit ett sämre läge sedan den blev gågata. Det finns inga parkerings­platser längre, säger han.

VETSKAPEN OM ATT Josef Haddad, även han med ursprung i Libanon, som driver Paganini ville sälja nådde honom. Han kontaktade Martin Birgersson på Fastighets­byrån med en förfrågan om han kunde hjälpa till att sälja lokalen där Kafé Blå Dörren och spelbutike­n ligger. Men efter ett första besök tackade Martin Birgersson nej. Han var själv intressera­d av att köpa den.

– Vi är för trångbodda i dag och har länge letat efter andra lokaler. Vi försökte få ta över SEB:S och Nordeas lokaler men ansågs som för tråkiga tyckte kommunen, säger Martin Birgersson.

EN MÄKLARE KAN inte sälja ett objekt till sig själv men Simon Abboud bestämde sig efter lite betänketid ändå att sälja till Fastighets­byrån.

Övertagand­et kommer att ske till årsskiftet. Då kommer Paganinis och Kafé Blå Dörrens verksamhet­er att slås ihop och få namnet Paganini Blå Dörren. Josef Haddad och de flesta av hans anställda kommer att arbeta kvar samtidigt som de anställda från Kafé Blå Dörren följer med.

– Till deras husmanskos­t lägger vi till dagens pasta på menyn. Jag tar också med mig mina uppskattad­e röror och baguetter, säger han.

JOSEF HADDAD TAR steget och säljer på grund av att han vill kunna trappa ner lite.

– Vi kommer att kompletter­a varandra. Fikadelen kan han bättre än oss och det känns som en nytändning, säger han.

Kafé Blå Dörren stänger i dag men spelbutike­n håller öppet till i december. Därefter flyttar den till fiskeriutr­ustningslo­kalen som ligger mitt emot tågstation­en.

Innan Fastighets­byrån kan öppna sin verksamhet behöver lokalerna renoveras vilket beräknas vara klart framåt vårkanten.

Vad Fastighets­byrån fick betala för den 370 kvadratmet­er stora fastighete­n vill de inte avslöja.

 ??  ??
 ?? Bild: ANNA OSCARSON ?? ÖVERENS. Martin Birgersson, Fastighets­byrån, och Simon Abboud, ägare till Kafé Blå Dörren är nöjda med affären.
Bild: ANNA OSCARSON ÖVERENS. Martin Birgersson, Fastighets­byrån, och Simon Abboud, ägare till Kafé Blå Dörren är nöjda med affären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden