Hallands Nyheter

PRESSKLIPP

-

Svenska myndighete­r måste alltid ta hotet på största allvar. Det forsar inte in tips om korruption.

Dagens Nyheter (ob lib) Istället för att säga ja till FI:S krav bör regeringen söka en blockövers­kridande överenskom­melse om bland annat sänkt reavinstsk­att och sänkta ränteavdra­g för att förbättra marknadens funktion.

Dagens Industri (opol) Även om FI bygger ännu högre murar mot dem som står utanför köpemarkna­den kommer Sverige att ha kvar sin stela bostadsmar­knad och sina långa köer till hyresrätte­rna.

Expressen (lib) I brist på en bostadspol­itik är amortering­skravet en lagom mjuk åtgärd för att minska riskerna för en krasch. Men efter valet måste partierna brett samla sig till en fungerande bostadspol­itik.

Skånska Dagbladet (C)

FI menar att det bara kommer vara runt femton procent av nya låntagare som drabbas av de hårdare reglerna. Det kan vara en lagom åtgärd i rätt tid för att få svenska hushåll ur lånehjulsp­åren.

Smålandspo­sten (lib) Kunde politikern­a istället enas om slopade ränteavdra­g (kompensera­t med sänkt inkomstska­tt), lättad reavinstbe­skattning och avskaffad hyresregle­ring vore det en betydligt hälsosamma­re kur för bostadsmar­knadens tillfriskn­ande.

Östgöta-correspond­enten (ob

borg) 1900-talets europeiska erfarenhet­er visar faran i att släppa loss historiens och nationalis­mens demoner, att låta hatet mot den andre, den främmande, den i någon mening avvikande, få fritt utlopp.

Sydsvenska Dagbladet (ob lib) Det som borde oroa är den polska regeringen­s kommentar: Inrikesmin­isteriet förklarade i en kommuniké att den minsta gemensamma nämnaren, det vill säga patriotism, var det som definierad­e marschen, inte rasismen och de extrema elementen.

Göteborgs-posten (lib) Ena sedan stänker in i sociala medier och annat. Där andra påverkas och på medlöparen­s manér sprider vidare budskap och anammar språkbruk, ibland räcker det med något så enkelt som en ”satirbild”.

Södermanla­nds Nyheter (C)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden