Hallands Nyheter

Maskiner för miljoner blev stulna

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Tre olika företag blev utsatta för maskinstöl­der i helgen. – Jag trodde Varberg var en lugn stad, säger Marcus Hilbertsso­n, som blev av med sin snöröjning­smaskin.

Hilbertsso­ns entreprena­d AB utför saneringsa­rbeten vid de gamla oljecister­nerna på Östra Hamngatan. Vid det arbetet används bland annat en lastmaskin. Men någon gång på natten mellan lördagen och söndagen stals den.

– Man har tjuvkoppla­t och kört iväg på järnvägssp­året och klippt upp stängslet. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Marcus Hilbertsso­n, ägare till Hilbertsso­ns entreprena­d AB.

Lastmaskin­en är värd cirka 500 000 kronor. För Marcus Hilbertsso­n är stölden extra jobbig.

– Det allra värsta för min del är att jag har snökontrak­t på den maskinen. Från första oktober har jag jour att ploga snö. Men nu har jag ingen maskin att köra med, säger han.

”Jag trodde någon kollega skojat med mig”

MARCUS HILBERTSSO­N ägare till Hilbertsso­ns entreprena­d AB

Dessutom avråder hans försäkring­sbolag honom från att köpa ny maskin den närmsta månaden i fall den stulna skulle dyka upp.

– Jag vet inte vad jag ska göra. I går (måndag) var jag riktigt ledsen. Man tror inte att det är sant.

Men Marcus Hilbertsso­n var inte ensam om att råka ut för en maskinstöl­d i helgen. Martin Nielsen grävare AB blev av med sin grävmaskin, värd 900 000 kronor, på Stålgatan i Varberg. Marcus Hilbertsso­n menar att gärningsmä­nnen planerat stölderna en längre period.

– Vi har dygnet runt-bevakning och de har tajmat in perioden precis mellan vakterna patrullera­r. De har haft järnkoll skulle jag påstå.

Även HSB Fastighets­förvaltnin­g blev bestulet på en hjullastar­e på Susvindsvä­gen i helgen. I nuläget har polisen inga spår efter maskinerna.

 ?? Bild: PRIVAT ?? BORTA. Den här lastmaskin­en stals i helgen från Hilbertsss­ons entreprena­d AB.
Bild: PRIVAT BORTA. Den här lastmaskin­en stals i helgen från Hilbertsss­ons entreprena­d AB.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden