Hallands Nyheter

Ny sökning av saknade mannen i Älvsered

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

Polisen ger sig inte: tillsamman­s med Missing People planeras nya sökinsatse­r efter den försvunne mannen i Älvsered.

Det var den 1 maj som mannen, som drev livsmedels­butiken i Älvsered, försvann spårlöst. Sedan dess har flera sökningar gjorts i området, av både Missing People och polisen med nationell hjälp.

Dock utan framgång.

NU SKA POLISEN göra ytterligar­e ett försök i att hitta mannen.

– Vi har haft diskussion­er med Missing People om fler sökinsatse­r i Älvseredso­mrådet. De har gjort en gedigen sökinsats redan men det kommer bli en förnyad insats, säger Lars-gunnar Perlinger, biträdande

”Vi har ännu mer på fötterna”.

LARS-GUNNAR PERLINGER biträdande chef för avdelninge­n grova brott

chef för avdelninge­n grova brott.

Han vill inte avslöja när den ska ske.

Lars-gunnar Perlinger höll nyligen nya förhör med släktingar till den försvunne mannen i Holland. Uppgiftern­a som framkom då ska kontroller­as genom fler förhör.

– Dels med någon som är misstänkt och dessutom andra anhöriga till den försvunne. Det var bra uppgifter vi fick i Holland och vi har ännu mer på fötterna för det brottet (människoro­v) som vi misstänker, säger han.

Men precis som tidigare så saknas det någon pusselbit för att det ska räcka till åtal. Förutom förhör har polisen skickat material som ska kontroller­as och analyseras.

– Men jag vill inte gå in på vad det handlar om just nu, säger Larsgunnar Perlinger.

Två män satt länge häktade misstänkta för människoro­v men släpptes i slutet av oktober. Båda männen har fått ett reseförbud med anmälnings­plikt. De måste gå till polisstati­onen och anmäla sig två gånger i veckan.

 ??  ?? MISSING PEOPLE HJÄLPER TILL. Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef för avdelninge­n grova brott, utlovar ytterligar­e sökinsatse­r.
MISSING PEOPLE HJÄLPER TILL. Lars-gunnar Perlinger, biträdande chef för avdelninge­n grova brott, utlovar ytterligar­e sökinsatse­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden