Hallands Nyheter

Ya intryck”

- LENA WREEDE/TT

45 år den 16 november. I Enskede i Stockholm. Sambon Phillippe Boixvives, barnen Thyra, 19 och sonen Max, 6 år. Skådespela­re och regissör. Spelar tiggerskan Maria i pjäsen ”Uppenbarel­sen” av Mattias Andersson som har premiär på Dramaten den 16 november. ”Det känns som en bra ålder. Och man är ju den man är oavsett ålder. Det går inte att hålla på att tänka på hur gammal man är hela tiden. * * * * * *

*

"Styrka men också utsatthet, drivkrafte­r hos människor, både onda och goda är teman som jag tydligen kommer tillbaka till både som regissör och skådespela­re."

NADJA WEISS

egotripp. Framför allt när man periodvis är på samma ställe i samma bubbla, då är det lätt att tappa inspiratio­nen. Då måste man ut och andas och få nya intryck – dans, utställnin­gar, resa, debatter. Bara ta del av andra saker. Hur har du förändrats sedan du kom in på scenskolan som artonåring?

– Som ung och naiv körde man bara på och trodde på något sätt att man skulle klara allt. Nu vet jag mer om mina begränsnin­gar, men har också ett annat mod. Jag vet vad som räcker för mig själv. Och jag har fått en insikt om att man inte behöver vara så medgörlig. Att jag inte alltid behöver tillfredss­tälla andra.

– Under lång tid var jag den yngsta, men plötsligt har jag blivit en av de äldsta. Det är en ganska skön känsla.

 ?? Bild: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT ?? Om att fylla 45:
Så firar jag födelsedag­en: ”Den dagen har vi premiär på pjäsen. Lite senare kanske det blir något mer. Jag tror på att fest livar upp så även om man känner sig trött ska man göra något. Det är min plan i alla fall.”
Bild: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT Om att fylla 45: Så firar jag födelsedag­en: ”Den dagen har vi premiär på pjäsen. Lite senare kanske det blir något mer. Jag tror på att fest livar upp så även om man känner sig trött ska man göra något. Det är min plan i alla fall.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden