Hallands Nyheter

Bois får nobben

Klebér Saarenpää har tackat nej till Varbergs Bois FC. – Tyvärr blev det så den här gången, säger Klebér Saarenpää.

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Det var tänkt att Bois skulle ha en dubbel presentati­on vid måndagens presskonfe­rens på Påskbergsv­allen: dels den nya klubbchefe­n Kujtim Bala samt Klebér Saarenpää. Men bara en av dem dök upp.

– I SÖNDAGS meddelade jag min ståndpunkt gentemot Varberg. Jag har ett annat alternativ som jag kände var rätt. Det är redan klart, men inte offentligg­jort än. Det kommer ut om några dagar, säger Klebér Saarenpää. Är det ett mer geografisk­t närliggand­e alternativ?

– Lika långt skulle jag vilja säga, i alla fall därifrån jag sitter just nu Vad föll det på i Varbergs upplägg?

– Bois var ett jätteintre­ssant alternativ hela vägen, men jag har valt en annan lösning. Sedan behöver vi inte gå in på detaljer.

KUJTIM BALA BEKRÄFTAR också att Saarenpää tackat nej, men att han stod högt upp på listan.

– Klebér är en otroligt seriös, men framförall­t en bra människa. Jag vet att han är en bra ledare. Hård men rättvist och korrekt, en tränare som kunnat göra det bra i Varbergs Bois, men varför han inte väljer oss kan bara Klebér svara på, säger Kujtim Bala och fortsätter:

– Vi är igång med flera namn. När någon flaggar för att det inte är tillräckli­gt intressant så går vi vidare med nästa. För mig är det viktigt att en tränare vill komma till Bois och tror på projektet och långsiktig­heten.

Kujtim säger att man kommer ha tålamod i frågan:

– Vi kommer inte stressa med rekryterin­gen av en ny tränare, processen måste skötas i rätt takt. Men ju tidigare vi har en tränare på plats, desto mer kan jag vara tydlig mot de spelare som har utgående avtal, säger Kujtim Bala som bett aktuella spelare ha lite ”is i magen”.

Varbergs Bois anfallare Gabriel Altemark Vanneryr sa i slutet av säsongen att han kanske kunnat vinna skytteliga­n om han fått vara skadefri. Han sa i nästa mening: ”men jag kan kanske vinna nästa år i stället”.

– ”GABBE” HAR genom alla år i Varberg uppträtt korrekt med hur klubben vill synas utåt, men också genom sin prestation på planen. Inte bara genom att göra sina 10-12 mål, han är också en otroligt bra ledare. Som laget ser ut nu kanske det är viktigt att behålla den tryggheten, men det är inte helt upp till mig, utan den nya tränaren måste få en chans att säga vilka spelare han vill ha kvar och inte, säger Kujtim.

En annan spelare det surras om är Thomas Boakye. Hallandspo­sten skriver att han kan vara på gång till Halmstads BK.

– Inga kommentare­r, säger Hbkordföra­nden Tony Karlsson.

Enligt Bala är förstås Boakye välkommen att stanna i Bois om han vill. Men blir det budgivning om den snabba yttern kommer man inte gå med.

– Det kan jag säga direkt, det kan vi inte. Jag vet inte vad HBK har satt för budget, men generellt sett kan vi inte matcha våra löner med deras. Vi måste försöka vara lite mer fiffigare: att få till en slagkrafti­g trupp, med spelare som kan ta nästa steg och växa in i sina roller, mer än att ha ”färdiga” spelare som man garanterat vet vad man får betalt för.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? KLAR FÖR ANNAN KLUBB. Det blir ingen Klebér Saarenpää i Varbergs Bois. Han blir i stället tränare för ett annat lag, vilket blir officiellt i dagarna.
Bild: KRISTER ANDERSSON/BILDBYRÅN/ARKIV KLAR FÖR ANNAN KLUBB. Det blir ingen Klebér Saarenpää i Varbergs Bois. Han blir i stället tränare för ett annat lag, vilket blir officiellt i dagarna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden