Hallands Nyheter

Tim Emilsson får en viktig roll i derbyt

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Tim Emilsson, 21, hoppas kunna spika igen i derbyt. – Det är en viktig match och förhoppnin­gsvis ska vi kunna knipa tre poäng, även om det blir jäkligt tufft, säger Warberg IBF:S målvakt.

Warberg har inte haft det lätt under inledninge­n av serien. På sju omgångar har man plockat sju poäng.

– Det har väl gått upp och ner. Spelmässig­t har det varit klart godkänt i de flesta matcherna, vi har inte varit utspelade, även om vi inte fått med oss poäng, säger Tim Emilsson som är burväktare i laget.

– ERIC CEDER och jag har nästan spelat lika många matcher hittills. Han började med två grymma matcher, sen har väl jag växt in i det. Det är hård konkurrens på träningarn­a om vem som ska spela. Eric och Agaton (Kruners) håller hög lägstanivå så det gäller att prestera om man ska spela.

Till vardags jobbar han på stadens bokhandel på papper och pennor-avdelninge­n.

– Jag är ingen bokexpert, men jag kanske blir...

Tim Emilsson är fostrad i Capricorn men gör nu sin fjärde säsong i Warberg IBF.

Inledninge­n har som sagt varit en prövning, men i förra omgången tog man sin andra seger. 11-3 mot jumbon Lagan kom i grevens tid.

– Det kändes jäkligt skönt för självförtr­oende att få lite islossning, att vi fick in lite bollar. Det var en trygg seger mot en bottenkonk­urrent. Som nykomling är det att hänga kvar som gäller i första hand, säger Tim Emilsson.

IBF ÄR ETT ungt gäng, men har även rutinerade rävar som Mattias Hasselströ­m, Martin Emanuelsso­n och Mathias ”Bult” Larsson.

– De har en grym inställnin­g när de är med på träningar och matcher. Det är häftigt att få lira med gamla idoler.

På onsdag väntar Hallandsde­rby mot Halmstads IBK. Där får IBF framförall­t se upp med Håkan Petersson som ligger tvåa i hela seriens poängliga med 20 poäng, varav åtta mål, på sju matcher. Även Adam Andersson har producerat, han står på 9+8.

– Vi har mött dem i DM och det brukar bli ganska tuffa matcher. När man ligger där vi ligger är alla matcher viktiga.

Hallands Nyheter tv-sänder derbyt på hn.se med start 19.25.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? DAGS FÖR DERBY. Warbergs Tim Emilsson, här med hunden Ozzy, ser fram emot onsdagens derby mot Halmstad.
Bild: MATTIAS NILSSON DAGS FÖR DERBY. Warbergs Tim Emilsson, här med hunden Ozzy, ser fram emot onsdagens derby mot Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden