Hallands Nyheter

Tvååkers anfallare testar med Superettan­klubb

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Perparim Beqaj var med sina tolv mål bäste målskytt när Tvååkers IF tog hem division två. Nu är anfallaren aktuell för spel i Superettan. – Jag ska provträna med Örgryte i slutet av november, säger Beqaj.

Perparim Beqaj har varit given i Tvååkers anfall sedan han kom till klubben från Halmstads BK inför säsongen 2016.

Tiden i HBK gav bara tre allsvenska inhopp, nu vill Beqaj uppåt i karriären igen.

– Det hade inte varit fel och Öis har visat intresse för mig. Det skadar aldrig att visa upp sig, säger Perparim Beqaj.

TVÅÅKER SKRÄLLDE STORT i Svenska cupen när man slog ut just Örgryte och tog sig till gruppspele­t. Men Örgrytes intresse fanns redan innan den matchen.

– Öis var intressera­t redan i vintras, men då blev det inget. Efter cupmatchen stärktes intresset så klart ännu mer. Är det fortsatt intressant med spel i Tvååker?

– Självklart, vi gick upp till ettan och ska spela gruppspel i cupen, säger Beqaj som står utan kontrakt inför nästa säsong.

Spelarna som provtränad­e med Tvååker förra veckan kommer fortsätta köra med laget den här veckan också.

– Det finns absolut guldkorn bland de spelare som varit uppe och tränat med oss, men det är så klart inte bara vi som är intressera­de av de spelarna, säger sportchef Niklas Svennmyr utan att vilja nämna några namn.

EMIL ZANDER AVISERADE sitt avsked som spelare i Tvååker under helgen. Några andra spelartapp är det inte tal om än enligt Niklas Svennmyr. Hur stora chanser har ni att behålla Perparim Beqaj?

– Vi har skrivit kontrakt med honom ett år i taget för att han vill se hur högt han kan komma. Nu ska han iväg och testa lyckan, men samtidigt så har vi stora förhoppnin­gar om att kunna behålla honom, säger Svennmyr.

”Öis var intressera­t redan i vintras, men då blev det inget”

PERPARIM BEQAJ

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden