Hallands Nyheter

Retur mot revanschsu­get motstånd

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Obesegrade Falkenberg ställs i kväll mot ett revanschsu­get Örkelljung­a. – Att möta oss på bortaplan är en stor möjlighet för dem, säger Falkenberg­s tränare Patrick Aparicio.

Inför säsongen fanns det två guldfavori­ter i Elitserien; Hylte/halmstad och Örkelljung­a. Men de sistnämnda har fått en trög start och förlorade oväntat mot Södertälje den gångna helgen.

– Den förlusten blev jag förvånad över. Men annars har de förlorat mot Hylte/ Halmstad och mot oss så det är inte så illa egentligen, säger Patrick Aparicio.

Ja, FVBK mötte Örkelljung­a i den andra omgången och fick med sig en meriterand­e seger med 3–1 från den tuffa bortamatch­en.

Då trodde inte många att Falkenberg skulle vara fortsatt obesegrade efter åtta matcher, men i tabellen hittar vi de blå ensamma i topp.

– DET BLIR bara tuffare och tuffare för oss. Örkelljung­a har kvalitet i laget och kommer vara revanschsu­gna efter förlusten mot Södertälje, säger Aaparicio. Några spelare som inte är tillgängli­ga?

– Vi har lite förkylning­ar och sådant, men annars är det lugnt. Jag räknar med att alla kan spela. Vad blir extra viktigt mot Örkelljung­a?

– De har en väldigt duktig passare, vi måste serva bra och hålla honom borta från nätet. Sen måste vi få till vår egen servemotta­gning också. Vi står inför en tuff utmaning, avslutar Aparicio.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden