Hallands Nyheter

Ännu ett storbygge i centrum

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

Fyra hus och 75 nya bostadsrät­ter. Det planerar Skanska på den attraktiva tomten som bland annat hyst Em-möbler och Bois loppmarkna­d.

Nästa år sätts spaden i marken för ytterligar­e ett stort byggprojek­t i centrala Varberg. Det är det gamla ”Em-huset” vid Ringvägen som ska bli bostadsrät­ter.

Huset i hörnet Östra Långgatan/ Drottning Blankas plats kallas ofta för ”Em-huset” efter den möbelbutik som tidigare låg där. På senare år har Bois haft sin loppmarkna­d i lokalerna på hörnet.

I somras såldes fastighete­n av den lokala fastighets­ägaren Christian Linderoth (Sjunde Himlen Fastighete­r AB) till Skanska.

– Jag köpte huset av en vän 2010. Sedan har det varit en lång och intressant planproces­s. Så småningom insåg jag att detta är ett för stort projekt för mig och när detaljplan­en blev klar så lade jag ut fastighete­n till försäljnin­g, berättar han.

KÖPARE BLEV BYGGJÄTTEN Skanska som nu ska riva befintlig bebyggelse och bygga cirka 75 bostadsrät­ter fördelat på fyra huskroppar på fastighete­n.

– Vi ska alldeles snart söka rivningslo­v och tanken är att komma i gång med rivningen under första halvåret 2018, säger Bengt Wallin, affärsutve­cklare på Skanska.

TANKEN ÄR ATT det ska bli fyra hus. De kommer att vara mellan tre och sex våningar höga plus takvåninga­r och underjordi­skt garage. Lägenheter­na kommer mestadels att vara tvåor och treor, men planen är att det även ska finnas några mindre och några större lägenheter.

Enligt planeringe­n ska försäljnin­gen av lägenheter­na starta efter nästa sommar och bygget ska dra i gång i slutet av 2018. Bostadshus­en ska sedan stå klara för inflyttnin­g hösten 2020.

 ?? Bild: STAFFAN GUSTAFSSON ?? NYTT BOSTADSKVA­RTER. På tomten där bland annat Varbergs Bois loppis tidigare huserat ska det byggas fyra hus med 75 bostadsrät­ter.
Bild: STAFFAN GUSTAFSSON NYTT BOSTADSKVA­RTER. På tomten där bland annat Varbergs Bois loppis tidigare huserat ska det byggas fyra hus med 75 bostadsrät­ter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden