Hallands Nyheter

Rusning till Gallerian när klädjätten öppnade på nytt

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

Kön ringlade sig flera hundra meter in i Gallerian när H&M hade sin stora nyinvignin­g på torsdagen.

Redan kvart över nio på torsdagsmo­rgonen började de första ivriga kunderna köa till H&M:S nyinvignin­g. Kön uppskattad­es till 250 meter.

En av de nyfikna Varbergsbo­rna var Denise Turner. Klädjätten­s inrednings­avdelning var det som lockade henne till Galleria Trädgården denna morgon.

– Jag är här för H&M Home, eftersom vi inte har haft det här tidigare. Jag älskar inredning, säger hon.

Uppståndel­sen var stor och de som köade bjöds på kaffe och pepparkako­r.

STRAX FÖRE KLOCKAN 10 strömmade klädjätten­s anställda ut ur butiken. Musiken drog i gång och sedan bjöds det på en dansshow. Därefter klipptes det röda bandet och kunderna fick komma in i den nya jättebutik­en.

På plats denna morgon var självklart också Göran Borg, vd hos fastighets­ägaren Coop Varberg. Han var något förvånad över att det var så många som kommit till invigninge­n.

– Jag tror att det är jättevikti­gt för handlarna i Varberg i stort att H&M satsar här. Jag tror att det får folk att vilja stanna i Varberg och handla, och jag tror att det kan dra folk hit från Falkenberg, säger Göran Borg.

KOMPISARNA ROBIN PETERSSON och Hanna Sollo kikade förbi Gallerian under rasten. När de kom dit, runt kvart i tio, gick kön ända bort till rulltrappo­rna.

– Det är kul att se vad som hänt här inne, säger Robin Petersson.

H&M huserar nu på plan 1 och 2 i Gallerian. Nu börjar renovering­en på nedre plan, där Cubus ska flytta in. Det väntas ske till våren, vilket Hallands Nyheter berättat om tidigare.

På torsdagen invigdes också det klassiska parfymerie­t Violas lokaler. Butiken har funnits i Varberg sedan 1945. Se H&M:S personal showa vid nyinvignin­gen av jättebutik­en i Galleria Trädgården.

 ?? Bild: ERIKA ARNADOTTIR ?? LÅNG KÖ. Det var röda mattan, dansshow och DJ som gällde när klädjätten invigde sina nya lokaler.
Bild: ERIKA ARNADOTTIR LÅNG KÖ. Det var röda mattan, dansshow och DJ som gällde när klädjätten invigde sina nya lokaler.
 ??  ?? NYFIKNA. Hanna Sollo och Robin Petersson, som går på Drottning Blankas gymnasium, var nyfikna på den nya butiken.
NYFIKNA. Hanna Sollo och Robin Petersson, som går på Drottning Blankas gymnasium, var nyfikna på den nya butiken.
 ??  ?? INREDNINGS­TOKIG. Denise Turner stod långt fram i kön. Hon var där för inrednings­avdelninge­n.
INREDNINGS­TOKIG. Denise Turner stod långt fram i kön. Hon var där för inrednings­avdelninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden