Hallands Nyheter

Frillesås segrade i regniga premiären

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Det här var jättevikti­gt för oss” PIERRE BLICKANDER assisteran­de tränare, Frillesås

Dålig is och dåliga förutsättn­ingar inför match. Då krigade Frillesås hem en skön premiärseg­er. – Det här var jättevikti­gt för oss, säger assisteran­de tränaren Pierre Blickander.

KUNGÄLV FRILLESÅS

(3–2)

4 5

Förutsättn­ingarna har varit långt ifrån optimala för Frillesås BK. Isen på Sjöaremoss­en existerar inte och premiären blev framflytta­d. Under torsdagen var det så dags för spel, men på bortaplan i Kungälv.

– Det gick väl att spela ordentligt i 10-15 minuter, sen blev isen dålig. Det regna ju hela tiden, säger Pierre Blickander.

FRILLESÅS FICK INTE heller någon drömstart. Kungälv tog ledningen redan efter två spelade minuter.

– Det är klart att det var tungt, men det var inte så farligt. Killarna tog tag i spelet fantastisk­t bra och vi ägde faktiskt matchen efter det.

I paus var det dock hemmalaget som fortsatt var i ledning. Men tre raka mål från Frillesås gav laget en ledning som man egentligen aldrig var nära att bli av med.

– KUNGÄLV SKAPADE inte jättemycke­t i andra halvlek. De hade någon hörna och den chansen som de gjorde 4–5 på, annars kontrol-

– Det här var jättevikti­gt för oss, första matchen i serien och nu kommer det matcher tätt. Det var ett bra avstamp inför bortamatch­en mot Boltic på lördag. Med tanke på att vi har så lite tid på stor is var det en imponerand­e insats, säger Blickander som inte vill ge någon spelare extra beröm.

– Det här var en riktig laginsats, när det är sådant här väder blir det krigande och alla kämpade otroligt bra.

 ?? Bild: LARS -JOHAN SVANSTRÖM/ARKIV ?? FICK FIRA. Mattias Johansson kunde fira segern med sitt lag
Bild: LARS -JOHAN SVANSTRÖM/ARKIV FICK FIRA. Mattias Johansson kunde fira segern med sitt lag

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden