Hallands Nyheter

Pär Asp avslutar karriären

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Pär Asp har gjort sin sista säsong med Varbergs Bois. Mittbacken väljer att avsluta karriären efter fyra säsonger på Påskbergsv­allen. – Jag vill vara mer med familjen, säger Asp

Det blev fyra säsongen i den grönsvarta tröjan för mittbacken som kom från Gefle 2014. Han har varit en viktig pjäs i Wålemarks Boislag och i skadade Erik Lunds frånvaro också lagkapten.

– VI HAR tagit steg varje år, även om det inte riktigt gick vår väg under den här säsongen. Det är väldigt starkt att komma femma två år i rad, framför allt med tanke på konkurrens­en som har funnits i Superettan.

Vad har fått dig att ta det här beslutet?

– Det är många faktorer som spelat in, men det är framför allt familjen. Jag har två barn (fem och sju år) som börjar ha många egna aktivitete­r på helgerna och jag vill kunna följa deras väg i livet.

Har beslutet påverkats av att Wålemark lämnat och att Bois står utan tränare?

– Faktiskt inte. Jag bestämde mig mer eller mindre redan för att halvår sedan. Jag har haft problem med både rygg och knä under året och kanske inte kunnat gå för 100 procent i alla matcher. Psykiskt tar det mycket kraft, man får rehabilite­ra hela tiden för att kunna spela matcherna. det ska bli skönt att slippa det slitaget, säger Asp.

KARRIÄREN HAR VARIT både lång och framgångsr­ik. Totalt blev det 141 allsvenska matcher där han represente­rat Gefle och Brommapojk­arna. I Superettan blev det 152 matcher, varav 107 i Varbergs Bois tröja.

– Jag har haft fyra fantastisk­a år i Bois, det finns ett stort och härligt stöd i föreningen och många som gör ett stort ideellt jobb.

Även om vi har sett det sista av Pär Asp på planen så öppnar han för en framtid vid sidan av planen, i alla fall som ungdomsled­are.

– Man lär väl vara kvar inom fotbollen på ett eller annat sätt. Jag har faktiskt redan börjat träna min äldste killen i Trönninge BK, säger Asp.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? LÄGGER AV. Efter fyra säsonger har Pär Asp har nickat bort sin sista boll på Påskbergsv­allen
Bild: MATHIAS BERGELD LÄGGER AV. Efter fyra säsonger har Pär Asp har nickat bort sin sista boll på Påskbergsv­allen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden