Hallands Nyheter

Nu får Warberg bekänna färg

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Fram till somras var det Pixbo som gällde för Emma Clarin. I kväll är hon tillbaka i Wallenstam­hallen, men som motståndar­e. – Det kommer vara konstigt att åka dit som bortalag, men det ska verkligen bli skitkul, säger Clarin.

Det är svårt att se en tuffare helg framför sig än den Warbergs damer står inför. I kväll ställs man mot serieledar­en Pixbo, på söndag väntar serietvåan Kais Mora.

– Vi har laddat upp som vanligt. Självklart får man tänka på att det är riktigt duktiga lag vi möter, men vi har bevisat att vi kan spela jämnt mot de andra topplagen, säger Emma Clarin.

TILL SKILLNAD FRÅN flera andra tuffa helger slipper laget nu resa längre än till Göteborg. Söndagens match spelas hemma i SWC.

– Det gör stor skillnad så klart, säger Emma Clarin.

19-åringen kom i somras från just Pixbo. Där blev det endast två matcher i Superligan, i Warberg har det hittills blivit tio.

– DET HAR gått bra för mig tycker ja, lite knackigt i början men vi har spelat ihop oss mer och mer. Vad blir viktigt mot dina gamla lagkamrate­r?

– Skottäcken framför allt och att vi tar vara på våra kontringar.

Tränaren Patric Löfborg har stor respekt för den utmaning som hans lag ställs inför den här helgen.

– Båda lagen har imponerat, framför allt med sin offensiv. Samtidigt måste man försöka vända på det, det blir kul att möta två av Sveriges bästa lag. Vi hade samma upplägg förra året, det gick inte jättebra då och vi vill visa att vi har gjort en bra utveckling, säger Löfborg.

Att det inte gick jättebra är ingen underdrift. Den decemberhe­lgen blev det 0–14 mot Pixbo och 3–13 mot Kais Mora. Hur viktigt är det att det inte rinner iväg i första matchen?

– Det är jäkligt viktigt att vi känner att vi är med i matchen. Vi vet att målskillna­den kan bli viktig i slutet, men vi var nära mot Täby och det vill vi vara också mot Pixbo.

Warberg kommer med full trupp inför helgens utmaningar.

– Vi har haft lite småsjukdom­ar i veckan, men alla är tillbaka och redo, säger Löfborg.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? TILLBAKA. Emma Clarin ställs mot sina gamla lagkamrate­r i Pixbo.
Bild: KRISTER ANDERSSON TILLBAKA. Emma Clarin ställs mot sina gamla lagkamrate­r i Pixbo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden