Hallands Nyheter

Bredden ska vara Varbergs vapen

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Vissa matcher har vi haft tio-elva olika målskyttar, man ser att det är svårare för motståndar­na att läsa oss i år”

TOBIAS BENGTSSON

Nio raka matcher utan förlust och serieledni­ng. Nu väntar ett pressat Önnered i en tuff bortamatch. – Förlorar de den här matchen är det långt upp till oss, säger Tobias Bengtsson.

Visst fanns det många som trodde att HK Varberg skulle bli att räkna med i toppen av Allsvenska­n den här säsongen. Men att laget skulle vara obesegrat nio matcher in på säsongen, det var det inte många som trodde.

– KLART, NIO MATCHER är mycket, men vi vet att vi har ett bra lag med en bra bredd. Vi kan förändra matchbilde­r om vi behöver och självförtr­oendet växer för varje seger, säger tränaren Hasse Karlsson.

Bredden illustrera­s av hur väl Varberg sprider ut målskyttet. Listan över Allsvenska­ns 30 bästa målskyttar så här långt innehåller ingen Varbergssp­elare, trots detta leder laget alltså serien.

– Vissa matcher har vi haft tio-elva olika målskyttar, man ser att det är svårare för motståndar­na att läsa oss i år. Det är många som bidrar, säger Tobias Bengtsson.

Nu väntar Önnered som i tabellen hittas på sjätte plats, sju poäng bakom HK Varberg.

– De var väl egentligen seriefavor­iter på förhand. Klart att det blir en tuff bortamatch, vi har aldrig vunnit där med Varberg så nu är det dags, säger Hasse Karlsson. Vad blir extra viktigt att se upp med hos Önnered?

– De har många duktiga spelare. Måns Gerdtsson, tidigare i Elitserien med Alingsås och H43, är en väldigt duktig skytt. Sen är Da- niel Blomgren på vänsternio också bra, även deras kontringss­pel är väldigt starkt.

ENLIGT TOBIAS BENGTSSON finns det också svagheter hos Önnered som Varberg ska utnyttja.

– De kommer vara supertagga­de men har också en oerhört stor press på sig. Vi lägger fokus på försvarssp­elet och sen trycker vi hårt när vi anfaller. De har ganska ont om folk, en del skador och många nya spelare som kanske inte är samspelta.

Långtidssk­adade Charles Eliasson missar matchen och det finns även ett annat orosmoln på Hasse Karlssons himmel.

– Dante (Lindén) var lite hängig nu på träningen så vi får avvakta till i morgon (läs i dag) innan vi tar beslut om han spelare, säger Hasse Karlsson.

 ?? Bild: MATHIAS BERGELD ?? HAR EN PLAN. Tobias Bengtsson och HK Varberg vet vad de ska göra för att såra Önnered.
Bild: MATHIAS BERGELD HAR EN PLAN. Tobias Bengtsson och HK Varberg vet vad de ska göra för att såra Önnered.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden