Hallands Nyheter

Fotbollen fick mest pengar i Halland

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Nu är årets resultat av Svenska Spels årliga utdelning till ungdomsidr­otten, kallad Gräsroten, officiell. Fotbollen tar som vanligt den största delen av kakan.

Svenska Spel delar varje år ut 50 miljoner till ungdomsidr­otten via sitt projekt Gräsroten. Hur mycket varje klubb får beror på hur många kunder hos Svenska Spel som angett dem som ett av sina lag man vill stötta, även hur mycket personerna spelat för påverkar utdelninge­n.

De halländska idrottsför­eningarna fick i år dela på drygt 1,5 miljoner kronor. Mest pengar får Halmstads BK som får över 150 000 kronor, det vill säga en tiondel av den totala summan.

Tvåa på listan är Falken- bergs FF som får knappt 75 000 kronor till sin ungdomsver­ksamhet.

– Det är alltid kul med extra resurser till vår ungdomsver­ksamhet, som är en verksamhet vi är väldigt stolta över. Vi har inte planerat något specifikt att använda pengarna till än, men troligtvis kommer de gå till utbildning av ledare och spelare, säger Patrik Lundgren, klubbchef i Falkenberg­s FF i ett pressmedde­lande.

I Varberg är det Varbergs Bois som får ta emot mest pengar följt av Träslövslä­ge IF.

– Med hjälp av Gräsroten kan vi hjälpa många av våra barn och ungdomar att nå sina drömmar och bli bra och friska individer som bidrar till ett positivt samhällskl­imat, säger Pelle Larsson, styrelsele­damot och ungdomsans­varig i Varbergs BOIS FC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden