Hallands Nyheter

Feststämni­ngen var på topp på torsdagsmo­rgonen när Gallerians nya H&m-butik slog upp dörrarna.

- ANNA OSCARSON 010-471 53 71 anna.oscarson@hn.se

Lite mer än halva Påskbergss­lingan är nu upplyst av den nya belysninge­n. Återståend­e sträcka ska slutföras före årsskiftet.

I en Hn-artikel förra veckan stod det att belysninge­n vid Påskbergss­kogens slinga var under all kritik. En motionär rapportera­de att endast var tredje lampa var tänd ungefär. Men redan nu har en ordentlig förbättrin­g skett.

SPÅRET ÄR UPPDELAT i två slingor. En lite längre som går intill dammen och upp i skogen och en lite kortare vid Kanonberge­t. Den längre slingan är klar så när som på en lampa som saknas. I slutet av förra veckan tändes den delen.

”Genom att inte bara själva spåret blir upplyst utan även området runt omkring skapas en större trygghetsk­änsla.”

– Den stolpen som saknas ska sättas på samma ställe som en av de gamla lamporna står, därför kan det inte göras innan den gamla belysninge­n tagits bort, säger Jimmy Johansson, projektled­are Varbergs kommun.

DEN KORTARE SLINGAN ska också få nya lampor. När det arbetet har gjorts och den gamla belysninge­n avlägsnats kommer spåret att snyggas till.

HN:S reporter var på plats i spåret i onsdags kväll och kunde konstatera att den nya belysninge­n lyser betydligt starkare än den gamla. Genom att inte bara själva spåret blir upplyst utan även området runt omkring skapas en större trygghetsk­änsla.

 ?? Bild: ERIKA ARNADOTTIR ?? BJÖD PÅ SHOW. H&M:S anställda dansade för den 250 meter långa kön med kunder.
Bild: ERIKA ARNADOTTIR BJÖD PÅ SHOW. H&M:S anställda dansade för den 250 meter långa kön med kunder.
 ?? Bild: ANNA OSCARSON ?? SYNS. Nu lyser det bättre än förut.
Bild: ANNA OSCARSON SYNS. Nu lyser det bättre än förut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden