Hallands Nyheter

Bensinsmit­are fast på film

- ERIKA ARNADOTTIR 010-471 51 82 erika.arnadottir@hn.se

Personerna körde in, tankade och körde därifrån utan att betala. Flera bensinstat­ioner har drabbats i veckan.

På onsdagen fick polisen i Varberg in flera anmälninga­r om bensinsmit­are som slagit till mot Circle K:s stationer både på Varberg Nord och på Håstens torg.

Den första slog till mot Varberg Nord i måndags klockan 10.22. En kvinna i 40-50-årsåldern tankade 56 liter bensin för totalt 875 kronor, utan att betala för sig.

KVINNAN FASTNADE PÅ övervaknin­gsfilm och polisen har registreri­ngsnumret till bilen. Men vid kontroll visade det sig att hon körde med falskskylt­ad bil.

”Men vid kontroll visade det sig att hon körde med falskskylt­ad bil. ”

Framåt kvällen samma dag, klockan 21.09, körde en annan kvinna in på bensinstat­ionen. Hon tankade 39 liter för 575 kronor och lämnade utan att betala för sig. Även hon fastnade på stationens övervaknin­gsfilm och polisen har registreri­ngsnumret.

– Det är klart, det kan vara någon tankspridd människa, säger PerAlexand­er Treptow, stationsbe­fäl vid Varbergspo­lisen.

ÄVEN CIRCLE K:S station på Håstens torg drabbades av drivmedels­stöld i veckan. En man fyllde både bil och bensindunk och sammanlagt tankade han för 958 kronor. Men betalade gjorde han inte.

– Det står i anmälan att samma personbil några dagar tidigare gjorde samma sak. Och det finns övervaknin­gsbilder på bägge tillfällen, säger Per-alexander Treptow, och fortsätter:

– Att man kan tanka innan man har betalt för sig, jag vet inte varför de har kvar det.

Det är inte första gången som polisen får in anmälninga­r om stöld av drivmedel i Varberg.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON/TT ?? SPRINGNOTA. Bilister körde in på macken, tankade och körde iväg utan att betala.
Bild: CHRISTINE OLSSON/TT SPRINGNOTA. Bilister körde in på macken, tankade och körde iväg utan att betala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden