Hallands Nyheter

INGEN SEGER. Förlust för Warberg IC mot topplag

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

”Vi skakar serieledar­en på bortaplan. Det är ett bevis på att vi kommit en bit.”

En dyrbar halvminut kostade Warberg poäng i Wallenstam­hallen. – En slitsam match, minst sagt, sa Frida Bengtsson, Wics fenomenala målvakt.

Ett defensivt Warberg backade hem med fem spelare på egen planhalva i serieledar­ens hemmaborg. Det var skottäck och krympa ytor som gällde i första hand.

– Vi är med så jäkla länge i matchen och får tacka vår målvakt flera gånger. Pixbo är ett fruktansvä­rt skickligt lag och har backar som hotar konstant hela tiden. Vi får bara ligga och kriga. Problemet med Pixbo är att de har en fantastisk backchecki­ng så man får inte många chanser, sen har de (Sara) Hjorting i kassen också, sa Anna Johansson, den förre Pixbo-spelaren som var tillbaka på ”brottsplat­sen”.

– Fråga inte hur jag hamnade här, fortsatte Anna med en blick som kunnat döda.

PATRIC LÖFBORG tränare Warberg

MEN HENNES RUTIN är viktig. Särskilt när motståndar­na vann skottstati­stiken med 31-11!

– Egentligen hade jag tänkt lägga av. Men jag pratade med (Andreas) Wahman och det ena ledde till det andra. Nu är jag stationera­d i Var- berg. Skulle jag göra en sista säsong så vill jag inte ligga och pendla (till Göteborg) som jag har gjort i sex år, sa Anna Johansson.

och 5-3 i tredje

PIXBO GJORDE 4-3 perioden.

Då gick luften ur ett heroiskt kämpade Warberg.

– Pixbo är ett av Sveriges bästa lag. De är snabba och skjuter många bra skott. Så synd för vi gör en sådan laginsats alla står upp för varandra totalt, sa Frida Bengtsson.

Halländsko­rna gick in till första pausvilan med 1-0-ledning tack vare doldisen Anna Ekdal som förvaltade en passning från Ida Örnqvist. Warberg ledde även med 2-1 genom Andrea Envall och 3-2 när Jeanette Nilsson med stor vilja tryckte in bollen när det var kalabalik framför Pixbos mål. Warberg redde även ut Malin Arnesons utvisning men fick sedan ge vika när Ida Örnqvist hamnade i utvisnings­båset.

– De är duktiga, inte mycket att snacka om, sa Anna Johansson.

Pixbos lirare som ska till VM i Bratislava var de som visade vägen.

– Om de inte hade varit med? Då hade det blivit en helt annan fråga. Klart de gör jättemycke­t för truppen, sa Anna Johansson.

När Josefine Wålinder tryckte in 4-3 på en retur i tolfte minuten in på tredje fick Pixbo tillräckli­gt med momentum.

– Vi krigar varje sekund i 60 minuter. Den här energin ska vi plocka med oss till på söndag (då laget möter Kais Mora), lovade Anna Johansson.

ska-

TRÄNAREN PATRIC LÖFBORG kade på huvudet.

– Vi skakar serieledar­en på bortaplan. Det är ett bevis på att vi kommit en bit. Vi har 3-2 och även 3-3 en bit in på tredje sen får de väl luft under vingarna. Tjejerna gör ett fantastisk­t jobb, allt jag kräver av dem.

 ??  ?? HYLLADE SITT LAG. Trots 3-5 var Patric Löfborg nöjd med lagets inställnin­g.
HYLLADE SITT LAG. Trots 3-5 var Patric Löfborg nöjd med lagets inställnin­g.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden