Hallands Nyheter

”Allting blir lättare när det går bra”

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Skillnaden mellan toppstrid och bottenstri­d är som natt och dag. Fråga bara Warbergssp­elarna. – I år det roligt att komma till träningen och träffa alla, säger Simon Svensson.

Inomhusidr­otterna går starkt i Hn-land just nu. HK Varberg leder Allsvenska­n, Falkenberg VBK kör över allt motstånd och är obesegrade i Elitserien. Dessutom ser Warbergs herrar ut att vilja göra sejouren i Allsvenska­n ettårig.

SERIELEDNI­NGARNA MÄRKS inte bara i tabellen utan också i hur man tar sig an varje match.

– Allting blir mycket lättare när det går bra. Det är lättare att kom- ma till träningen och eftersom volleyboll­en tar upp en så stor del av ens liv så blir hela livet lättare. Kontra om det går åt helvete på planen så är allting kämpigt, säger FVBK:S Victor Nielsen.

FVBK STÄLLS EMOT Habo under lördagen, ett av två lag som i alla fall tagit en poäng av seriesuver­änen.

– Vi borde verkligen inte ha tappat poäng i den matchen, men vi var för mesiga och lät deras passare styra spelet som han ville, säger Nielsen. Finns det en risk i att man inte tar de sämre lagen på allvar när allt går ens väg?

– Så är det nog, det är svårare att tända till mot bottenlage­n. Mot Hylte/halmstad och Örkelljung­a finns en annan prestige.

För spelarna i Warberg ser säsongen 2017/18 väldigt annorlunda ut jämfört med fjolåret. Förlustern­a är utbytta mot segrar och humöret är på topp.

– Det är en markant skillnad. Vin- na är roligare än att förlora, vilket vi gjorde hela tiden i fjol kändes det som, säger Simon Svensson.

Svensson har själv fått en kanonstart på säsongen, hans fem gjorda mål är fler än han gjorde på hela förra säsongen.

– Speltiden påverkar så klart, eftersom vi har tappat många bra spelare får jag chansen på ett helt annat vis än förra året. Men jag tycker att jag har tagit steg framåt.

”Vinna är roligare än att förlora, vilket vi gjorde hela tiden i fjol.”

SIMON SVENSSON

WARBERG STÄLLS UNDER lördagen mot Craftstade­n som efter tre raka inledande segrar tappat formen och hittas i mitten av tabellen.

– Om jag ska vara ärlig har jag ingen koll alls på dem, men de spelar på parkett så det kommer bli en omställnin­g, säger Svensson.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN OCH KRISTER ANDERSSON ?? VANA VINNARE. Victor Nielsens FVBK och Simon Svenssons Warberg toppar båda sina serier inför helgens matcher.
Bild: ROBERT BOMAN OCH KRISTER ANDERSSON VANA VINNARE. Victor Nielsens FVBK och Simon Svenssons Warberg toppar båda sina serier inför helgens matcher.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden