Hallands Nyheter

José Mourinho: ”Zlatan är återställd”

- TT

Sju månader efter den svåra knäskadan är Zlatan Ibrahimovi­c, 36, redo för comeback. Anfallsstj­ärnan är uttagen i truppen till Manchester Uniteds hemmamatch mot Newcastle. – Han är återställd, säger tränaren José Mourinho.

Det pratades om att Zlatan Ibrahimovi­c kunde bli borta från fot- bollen i minst ett år. Men redan nu, sju månader efter den allvarliga knäskadan i Europa Leaguematc­hen mot Anderlecht, är han redo på för spel.

Manchester United-stjärnan finns med i truppen till lördagens hemmamatch mot Newcastle i Premier League.

– Han är återställd. Men man kan inte förvänta sig att han ska spela 90 minuter eller många matcher i rad som han har gjort i hela sin karriär. Nu behöver han tid för att komma tillbaka till sin nivå, sin fysik, sin skärpa, sade José Mourinho på presskonfe­rensen enligt Manchester Evening News.

Ibrahimovi­c gjorde jättesuccé under sin första säsong i United – 28 mål på 46 matcher – innan knäskadan satte stopp. Han opererades i Pittsburgh i början av maj. I augusti skrev han på ett nytt ettårskont­rakt med den brittiska storklubbe­n.

36-åringen har under hela rehabtiden sagt att han aldrig har tvekat, att han aldrig tänkt tanken på att han skulle lägga av med fotbollen.

– Att ge upp är inget alternativ, det finns inte. Jag har tagit mig hit, jag ska avsluta på mitt sätt. Jag ska sluta när jag vill och på det sätt jag vill. Sedan den dagen har jag egentligen bara kört rehabträni­ng och mentalt ställt in mig på att komma tillbaka, sade Ibrahimovi­c nyligen i en intervju som han gjorde tillsamman­s med sponsorn Volvo inför utdelninge­n av hans nya stipendium.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden