Hallands Nyheter

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Lionel NO matchas för Prix d’amerique fast på Bjerke kan han få stryk av Zenit Brick med Björn Goop.

Ja, jag chansspika­r och jag tror också mycket på Nobel Amok med Bergh.

Spännande med just Robert Bergh, inte bara för att hans träningsst­all är Sveriges mest framgångsr­ika i år med närmare 25,14 miljoner när detta skrivs. Fast en viss Björn Goop skuggar och han är inte långt efter med sina 24,96 miljoner.

Robert startar nu fyra fullt tänkbara vinnare i Oslo. Förutom Noble Amok (avd 5) är det Making Love (1), Aileron (2) och Muscle Hustle (6). På mitt stora system finns hela kvartetten med och jag hoppas att Robert får en bra dag.

Zenit Brick före Lionel NO

I V86 i onsdags släppte Erik Adielsson ledningen med Showman Brodde till favoriten Global Trader med Örjan Kihlström. Märkligt tyckte många, men Erik fick luckan strax före mål och vann knappt men säkert. I stället för att få ta på sig dumstruten blev det ryggdunkar.

Jag är ungefär i samma position vad det gäller Zenit Brick kontra Lionel NO. Om det blir vinst är det en härligt fräck spik. Vinner Lionel NO – ja, då får jag ta på mig dumstruten.

Nu tror jag mycket på Zenit Brick, det är en upper runner och Timo Nurmos 6-åring kommer att tjäna fina pengar i guld.

Lionel NO då? Ja, det är snack om ett offensivt upplägg med risk för dödens i hans sista lopp inför kommande resan till Paris.

Snart enbart skor på

På Bjerke, i V75-finalerna den 25:e med Solvalla Grand Prix som clou och på Mantorp dagen efter är det valfri balans i V75, men på Jägersro den 2:a december är det skotvång.

I tre månader ska det så vara och många tycker att det är bra. Jag är en av dem.

Men det många glömmer att påpeka, inte minst våra travexpert­er, är att det är av stor betydelse vilka skor hästen har på sina hovar. Spännvidde­n är stor, så det här med skor på är inte så lätt som några gör gällande.

I övrigt; tänk på att Bjerkes upplopp är 200 meter och det öppnar ju upp för spännande slutstride­r.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden