Hallands Nyheter

Hn-reporterns låt är klar. Succé, tycker producente­n. Inte Robyn-klass, men en popdänga som sätter sig, enligt ”artisten”

- MALIN EIREFELT malin.eirefelt@hn.se

Rikard Wolffs konsert på Stålboms i somras blev en av hans sista.

I somras var artisten och skådespela­ren Rikard Wolff ute på turné med föreställn­ingen ”Sommardröm­mar”. 22 juli stod han på Stålboms scen i Falkenberg.

– Det var en magisk föreställn­ing som sent ska glömmas, säger arrangören Heléne Stålbom.

KONSERTEN I FALKENBERG 22 juli visade sig bli en av hans sista. En månad senare, i slutet av augusti, fick han ställa in föreställn­ingar i slutet på sommarturn­én. Sedan dess har han inte gjort några framträdan­den. På fredagseft­ermiddagen 17 november bekräftade Rikard Wolffs agent för Aftonblade­t att Rikard Wolff har avlidit, 59 år gammal.

I somras turnerade Wolff, trots att han redan då var märkt av sin sjukdom, berättar Heléne Stålbom.

– Han hade svårt att andas. Han satt ner med syrgas. Men det påverkade inte konserten. Han sjöng och läste långa monologer. Han är en estradör, en skådespela­re och artist som får fram ett sådant vemod i sina sånger. Han berättade också roliga anekdoter. Bland annat om sin mamma, säger Heléne Stålbom.

I början av 90-talet gjorde Rikard Wolff rösten till karaktären Scar i den svenska versionen av ”Lejonkunge­n”.

– Vår dotter var ett riktigt Lejonkunge­n-fan. Efter konserten frågade hon om Rikard Wolff kunde tänka sig att säga den där repliken, ”Jag dödade Mufasa”, så att hon kunde spela in det och ge till sin kompis på hennes 25-årskalas. Och absolut! Det gjorde han. Även om han säkert helst av allt ville vara ifred. Han var även ute och skrev autografer efter föreställn­ingen, säger Heléne Stålbom.

I FÖRESTÄLLN­INGEN ”Sommardröm­mar” sjöng Rikard Wolff franska visor med både svenska och franska texter, bland annat.

– Han var en av de få som behärskade allt, både filmen, scenen och musiken. Han var fantastisk på att ta en publik och vi är oerhört stolta över att vi lyckades få Rikard Wolff till vår scen, säger Heléne Stålbom.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? NY KARRIÄR. I en serie i tre delar har nöjesrepor­tern Malin Eirefelt försökt att göra en hit. I dag släpps låten på hn.se.
Bild: OLA FOLKESSON NY KARRIÄR. I en serie i tre delar har nöjesrepor­tern Malin Eirefelt försökt att göra en hit. I dag släpps låten på hn.se.
 ?? Bild: HELÉNE STÅLBOM ?? BEGÅVAD. ”Han var en av de få som behärskade allt”, säger Heléne Stålbom om Rikard Wolff.
Bild: HELÉNE STÅLBOM BEGÅVAD. ”Han var en av de få som behärskade allt”, säger Heléne Stålbom om Rikard Wolff.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden