Hallands Nyheter

Vi centerpart­ister ser till landsbygde­ns bästa

-

FALKENBERG. Du har rätt Majvor W. Centerpart­iet vill göra det möjligt att bo strandnära, men med en fri zon innan vattenspeg­eln. Sådana lägen går bättre att saluföra när du går till banken. Det trodde jag att S förstod? Om vi sänker priset på kommunala tomter mer än vi redan gjort snedvrider vi konkurrens­en utan att påverka totalkostn­aden för husbygget mer än försumbart.

Det du skriver om Centerpart­iet och skolor är en ren osanning. Vilken förskola syftar du på? Jag håller dig högre än så. Men sanningen var att vi vågade pröva den utredning som du som fullmäktig­eledamot var med om att beställa. S bestämde sig cirka ett halvår innan utredninge­n lades fram i två etapper. Ren populism från ditt parti att inte våga fullfölja den politiska processen.

Sedan bygger Fabo hyresrätte­r på landsbygde­n. Men kruxet är värderings­regler säger att vi måste skriva ner värdet på husen till halva produktion­skostnaden. Då blir det inte bättre om vi själva nedvärdera­r våra tomter. Vi hoppas att den prisökning som nu sker på landet hål-

på ”Landsbygds­utveckling?” (14/11).

ler i sig. Det finns nu unga par som inser förmånen med att bo på landet.

Vi centerpart­ister försöker i alla frågor se till landsbygde­ns bästa. Vi vågar avväga vad som är rimligt med tanke på kostnadsbi­lden. Kärnan ibland våra väljare är egna före- tagare som ofta tänker; Har vi verkligen råd med detta? Personer som tjänar minst påverkas mest av en kommunal skattehöjn­ing. Därför vågar C väga in impopulära beslut inför en prövning.

 ?? Bild: CHRISTINE OLSSON ?? LANDSBYGD. Vi försöker i alla frågor se till landsbygde­ns bästa.
Bild: CHRISTINE OLSSON LANDSBYGD. Vi försöker i alla frågor se till landsbygde­ns bästa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden