Hallands Nyheter

Nu får det vara nog!

- FRÅN HN:S FACEBOOK

VARBERG. Nu får det vara nog med att Varbergs kommun ska hålla sparkrav på vikarie för barnomsorg­en. I dagsläget när någon pedagog är sjuk eller har semester ersätts de inte med vikarie, utan kollegorna får täcka och flytta sina arbetstide­r. Detta är ohållbart!

En förskola där en pedagog är sjukskrive­n under längre tid får de inte sätta in vikarie för denna utan får titta på barnschema­t dag för dag ifall det behövs. Lägg då till ifall övriga pedagoger behöver ta vab eller semester, om de har tur får de en vikarie på några timmar. En vikarie får täcka för två. Detta leder till att barnen inte får en bra pedagogisk verksamhet, istället får de fler stressade och utarbetade pedagoger.

Barngruppe­rna är i dag fulla till bredden pga ansträng ekonomi, statsbidra­get som skulle ge mindre barngruppe­r blev ej av. En förskola av alla i kommunen fick bidrag, övriga har samma antal pedagoger men fler barn. Hur länge ska pedagogern­a hålla? Enligt kommunen finns inget vikariesto­pp, men hur tolkas detta då?

En utarbetad pedagog Om insändaren ”Cyklister borde straffas hårt”:

Anna Tenggren: De kommer straffa cyklistern­a hårt när dom blir påkörda. Hoppas dom är organdonat­orer så kanske dom räddar nått liv.

Rosmari Emanuelsso­n: Det måste också till särskilda regler för elcyklar. Dom kommer upp i sådana hastighete­r. Svårt att skilja på vanlig cykel och elcykel vid hastighets­bedömning.

Marlene Börgesson: Inte bara cyklister och gående som ska tänka på ljus och reflexer.. Ser många bilar på morgonen vid 6 tiden som INTE har sitt bakljus på!! Kanske dax att börja lära sig att vrida på ljusknappe­n.

Tommy Larsson: Andra som gör fel i trafiken behöver man inte bry sig om alls. Det är bara cyklistern­a utan lysen man ska vara på. Det är ju för mycket för ens hjärna att se och ta itu med andra. ;)

Carina Biel: Inte bara cyklistern­a som saknar belysning, det finns fotgängare som går ut utan reflexer när de rastar sina hundar..

Jannik Jørgensen:

 ?? BILD: TOMAS ONEBORG/SVD/TT ??
BILD: TOMAS ONEBORG/SVD/TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden