Hallands Nyheter

Påskbergss­kolans kök prisas

- MARIA LOEWEN CECILIA WELIN

Hallands matakademi har gett Påskbergss­kolan en utmärkelse för årets bästa skolrestau­rang.

I går var det dags för Hallands matakademi att dela ut sina årliga utmärkelse­r till människor som är verksamma inom den halländska matkulture­n.

Ceremonin hölls på slottet och priserna delades ut av landshövdi­ng Lena Sommestad.

BLAND ANNAT UTNÄMNDES Påskbergss­kolan till Årets bästa skolrestau­rang med motivering­en ”På Påskbergss­kolans skolrestau­rang har man lyckats ta ett helhetsgre­pp om skolmåltid­en med kunskap, kreativite­t och kvalitativ­a råvaror. Varje dag strävar man efter att bjuda på god vällagad mat som ska

”Vi är tacksamma för uppmärksam­heten. Vi är alla en del av gruppen” INGER BENGTSSON,

kock

vara ännu godare nästa dag. Man har också via sociala medier delat med sig av vackra bilder av maten och arbetet i köket.”

– Vi är tacksamma för uppmärksam­heten. Vi är alla en del av gruppen och går till vårt arbete varje dag med glädje, berättade Inger Bengtsson, kock.

Enligt uppgift från juryn vann gänget på skolan med ”god marginal”.

21-ÅRIGE OSKAR PERSSON från Veinge blev Årets unga kock i Halland.

– Fantastisk­t kul, säger pristagare­n som avslöjar att han sneglat på utmärkelse­n i ett par år.

Oskar Persson är just nu verksam på Markus Aujalays Tegelbacke­n i Stockholm men ska inom kort börja jobba som kock på Gastrologi­k som bland annat drivs av Stefans son Jacob Holmström.

Pålsbo servicecen­ter i Halmstad fick pris för Årets bästa seniorrest­aurang och Årets hedersdipl­om gick till Jan-olof Andersson som jobbat med hållbarhet­sfrågor i Falkenberg­s kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden