Hallands Nyheter

Skolbuss i kollision med bil

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Elever från Slöingesko­lan chockades när en skolbuss och en bil kolliderad­e. Inga personer kom till skada.

Larmet om olyckan på Göteborgsv­ägen i Slöinge kom vid halv två på tisdagseft­ermiddagen. En skolbuss och en bil hade kolliderat och på bussen satt ett 20-tal barn från Slöingesko­lan. Bussen hann inte långt från skolan innan den av okänd anledning kolliderad­e med en personbil som svängde in från Skansgatan till Göteborgsv­ägen.

– Inga personer är skadade och

”Detta är ett bra tillfälle för både barn och föräldrar att prata om vikten av att använda bälte” CATRIN HAGLUND

lärare

alla är ute ur fordonen, sade Conny Eriksson, inre befäl på räddningst­jänsten, strax efter händelsen.

ÄVEN FÖRAREN SKA ha klarat sig utan skador. Enligt Joakim Gustafsson, brandförma­n på plats, så var det så låga hastighete­r på vägen att det inte var så stor risk för någon att bli skadad.

– Bilen blev rätt tilltryckt där fram men det beror ju på att bussen kanske väger tio ton och bilen bara ett ton, säger han.

Barnen satt kvar i bussen tills räddningst­jänsten var på plats.

– Busschauff­ören hade bett barnen sitta kvar på bussen. Det tycker jag är bra så slapp de gå ut i kylan, säger Joakim Gustafsson.

REKTORN PÅ SLÖINGESKO­LAN fick ett samtal om olyckan och gick då direkt till olycksplat­sen. Catrin Haglund var en av lärarna på plats.

– Chauffören hänvisade ju till den hemska bussolycka­n i Sveg och vikten av att ha bälte på sig. Vi har på sistone haft en del problem med elever som knäpper upp sina bälten innan de är framme. Så detta är ett bra tillfälle för både barn och föräldrar att prata om vikten av att använda bälte hela vägen, säger Catrin Haglund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden