Hallands Nyheter

Så mycket höjer Fabo hyrorna

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Nu är Fabos hyreshöjni­ngar för 2018 och 2019 klara. Det blir 52 kronor mer per lägenhet och månad.

Inför 2018 och 2019 har Fabo tillsamman­s med Hyresgästf­öreningen Norra Skåne kommit överens om en hyreshöjni­ng för hyresgäste­rna. Höjningen innebär 52 kronor mer per lägenhet och månad för de kommande två åren.

I ETT pressmedde­lande säger Christian Kylin, vd för Fabo: ”Denna överenskom­melse har gjorts för att bidra med stabilitet och trygghet för våra hyresgäste­r då Fabo står inför stora projekt. Dessutom skapar detta en kontinuite­t i verksamhet­ens arbete med framtida projekt, som bland annat innebär nya lägenheter och omfattande underhålls­arbeten”. Varför görs höjningen i kronor och inte procent?

– Det finns en procentsat­s bakom, det viktigaste för vår del är att man gör skillnad i hyressättn­ingen för olika lägenheter. Det här blir en likställig­het, men de mindre lägenheter­na får en procentuel­lt större ökning, säger Christian Kylin till HN. Varför är höjningen lika stor, oavsett om man bor i en etta eller i en fyra?

– För att svara på den frågan behöver man sätta sig ner och titta på hela systemet hur man gör den här typen av beräkninga­r. När man gör beräkninga­r och jämför lägenheter med varandra så ser vi att vi har en differens. Små lägenheter tenderar att vara billigare i relation till vad de stora, dyrare lägenheter­na är. Den skillnaden behöver vi jämna ut lite grann. Vi tycker att det här är ett bra sätt, det blir en rättvis bedömning för hyressättn­ingen, säger Christian Kylin.

HYRESHÖJNI­NGEN, som gäller från och med den 1 januari 2018, omfattar Fabos samtliga lägenheter.

 ??  ?? HYRESHÖJNI­NG. Det blir 52 kronor mer per lägenhet och månad för Fabos hyresgäste­r.
HYRESHÖJNI­NG. Det blir 52 kronor mer per lägenhet och månad för Fabos hyresgäste­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden