Hallands Nyheter

Vinbergs IF får behålla sin profil

FOTBOLL: DIV 2-KOLLEN

-

– Vi har något på gång med ”Micke (Svensson) och Vinberg och det är klart man vill vara med på resan, säger Simon Andersson, som efter fyra säsonger i Vinberg väljer att förlänga sitt kontrakt.

– Grunden i laget stannar och det känns viktigt. Det är en anledning till att jag stannar också. Vi kommer ta ännu ett steg. Vi behöver en bredare trupp och kanske någon spetsspela­re för att det ska bli riktigt bra, säger 24-årige Simon Andersson, med Arvidstorp­s IK som moderklubb och som även varit en sväng i Falkenberg­s FF.

Det blev två goda nyheter på kort tid för klubben. Vinbergs IF fick ju pris på Fotbollsga­lan som ”Årets förening” också.

– Det var inte därför jag stannade, men fan det är riktigt roligt. Det är ett tecken på att vi gör något rätt i klubben, säger Simon. Har andra klubbar visat intresse?

–Två stycken i vår serie, men båda kom under oss i tabellen detta året. Det kändes inte som det skulle bli ett lyft för mig - även fast de sa att de skulle satsa.

– Det är nu man ska säga ”inga kommentare­r” va?

Vinbergs IF ligger inte på latsidan. Förberedel­serna inför nästa säsong är redan igång och laget tränar tre gånger i veckan.

– Vi kör fys, men mer inriktad på fotboll och hur man rör sig på en fotbollspl­an. Lite mer tanke, inte bara ren fys. Det är tufft, men det kommer löna sig till slut.

Simon Andersson blir kvar i Vinbergs IF till och med 2019. Samtidigt försvinner Robin Östman till konkurrent­en Ullareds IK.

VINBERG TVINGAS DOCK släppa Robin Östman.

– En jävligt bra spelare och lika bra människa. Tråkigt att han lämnar – och helst till Ullared, säger Simon Andersson.

 ??  ?? SPEXAN ÄR KLAR. Den snabbe fotbollsar­tisten Simon Andersson fortsätter i Vinbergs IF minst fram till och med säsongen 2019.
SPEXAN ÄR KLAR. Den snabbe fotbollsar­tisten Simon Andersson fortsätter i Vinbergs IF minst fram till och med säsongen 2019.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden