Hallands Nyheter

Norska landslaget utreder Northug

- TT

Skidstjärn­an Petter Northugs hån av de norska landslagsl­edarna på Instagram kan få konsekvens­er.

Norska skidförbun­det utreder nu händelsen som ett personalär­ende, men Northugs manager säger att det bara handlar om humor.

”Det här är ett personalär­ende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug”, skriver norska skidförbun­dets pressansva­riga Gro Eide i ett sms till norska TV2.

Efter att ha petats till den kommande världscupp­remiären i finländska Ruka, eftersom han missade Norgepremi­ären i Beitostøle­n, publicerad­e Northug ett ironiskt inlägg på Instagram.

I inlägget ”debatterar” landslagsc­hefen Vidar Løfshus och landslagst­ränaren Tor Arne Hetland om huruvida de ska ha med Northug i truppen.

”ABSOLUT INTE. VI måste prioritera medaljhopp under en Os-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskap­såkare med X-faktor”, sade en av ledarna i den fiktiva dialogen.

Petter Northugs manager Are Sørim Langås tar dock inlägget med en klackspark.

– PETTER HAR självklart inga negativa tankar om sina lagkamrate­r. Petter använder sig av mycket humor och självironi och jag tror att de andra åkarna i laget tar det här med ett leende. De har själva visat att de har högt i tak på sina egna konton på sociala medier, säger han till norska nyhetsbyrå­n NTB.

 ?? Bild: HENRIK MONTGOMERY ?? TILLSAMMAN­S. Lars Selin och Ola Rawald började att skapa ett nytt sprintland­slag förra vintern. Nu hoppas de att Sverige ska skörda framångarn­a av det arbetet.
Bild: HENRIK MONTGOMERY TILLSAMMAN­S. Lars Selin och Ola Rawald började att skapa ett nytt sprintland­slag förra vintern. Nu hoppas de att Sverige ska skörda framångarn­a av det arbetet.
 ??  ?? PETTER NORTHUG.
PETTER NORTHUG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden