Hallands Nyheter

Skulden är inte utredd

VARBERG: David Schultzes arm slets av när han utförde arbete på Södra Cell. Men vem som bär skulden för skadan är ännu inte klarlagt.

-

Med en stor portion humor och en målmedvete­nhet som heter duga har David Schultze, 23, tagit sig igenom den händelse som skakade om hela hans tillvaro – i februari 2016 klämdes hans arm av och all muskulatur i den krossades.

I dag arbetar David heltid på Ramirent i Mölndal – ett jobb han stormtrivs med. Att han snabbt fokuserade på sitt arbete i stället för på smärtan var det som fick honom på fötter igen.

–INNAN FICK JAG ONT av beröring men nu är det tvärtom, jag tål vad som helst.

I september fick han en specialtil­lverkad titanarmbå­ge inopererad. Månaden efter tog han sina första simtag och vid det tillfället hade han samlat mod nog att visa sig med bar överkropp för människor han inte kände.

– Det var nervöst, men jag hade pratat med en psykolog innan. Hon sa att folk kommer att titta, mer än så är det inte.

David har sökt hjälp från en psykolog ett fåtal gånger. Hans stora stöd har i stället varit familjen.

Trots att det snart har gått två år sedan Davids arm klämdes av är skuldfråga­n inte avgjord.

– MAMMA ÄR GULD VÄRD. Hon är lätt att prata med och mycket bättre än en psykolog. Jag tycker det är lättare att prata med någon jag känner.

Numera har han känsel i fingrarna och har inga problem att lyfta armen. Samtidigt som han griper tag i en kaffekopp berättar han att handen är väldigt känslig för värme och kyla.

Därför ska han inom kort börja gå hos en arbetstera­peut för att träna upp nervernas känslighet.

– Vid nästa operation ska de fixa bicepsfäst­et, det lyser i ögonen när

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? SIKTAR FRAMÅT. Nyligen fick 23-åringen en armbåge i titan inopererad. Han fokuserar på framtiden i stället för att tänka på olycksdage­n i februari 2016.
Bild: ANNIKA KARLBOM SIKTAR FRAMÅT. Nyligen fick 23-åringen en armbåge i titan inopererad. Han fokuserar på framtiden i stället för att tänka på olycksdage­n i februari 2016.
 ??  ?? STORMTRIVS. David Schultze från Horred har återgått till en heltidstjä­nst på Ramirent i Mölndal efter den svåra olyckan på Södra Cell. ”Jag har ett skitkul
STORMTRIVS. David Schultze från Horred har återgått till en heltidstjä­nst på Ramirent i Mölndal efter den svåra olyckan på Södra Cell. ”Jag har ett skitkul

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden