Hallands Nyheter

Hur skapas en bra arbetsmilj­ö?

- FRÅN HN:S FACEBOOK

artikeln ”Politiker i debatt om arbetsmilj­ön i kommunen” (6/11).

VARBERG. Jag vänder mig starkt mot Anne Tanos förklaring­ar till den dåliga arbetsmilj­ön i kommunen. Hur ofta är ni politiker ute i verksamhet­en och diskuterar med oss ”på golvet”? Det så kalllade livspussle­t har alltid varit svårt att få ihop för småbarnsfö­räldrar. Vilken del av det pusslet kan ni påverka? Och som Kristina Taremark beskriver är arbetsgiva­ren duktig på (men absolut inte alltid) att systematis­kt följa arbetsmilj­ön.

FRÅGAN ÄR HUR ni tar hand om resultatet. Ni följer troligen allt till punkt och pricka när det gäller Mbl-lagar och samverkans­avtal. Men på vilket sätt tar ni tillvara möjlighete­n att höra vår åsikt i förhandlin­garna? Det ökar inte dialogvilj­an när jag får kallelse till Mbl-förhandlin­g och det i kallelsen också finns ett färdigt protokoll för förhandlin­gen där en av paragrafer­na lyder ungefär: De fackliga företrädar­na har inget att invända. När jag påpekar att man inte kan skriva protokoll innan förhandlin­gen är avslutad får jag till svar: Jodå, så brukar vi göra. Det får mig definitivt inte att känna mig delaktig.

VARBERGS KOMMUN (socialförv­altningen) har valt att placera chefer på ett ställe och oss arbetstaga­re på ett annat. Var finns forskning på att detta är det bästa sättet att skapa en god arbetsmilj­ö? Ingenstans vad jag har kunnat se. En god arbetsplat­s bygger på en närvarande chef, en som är intressera­d av vad jag gör på min arbetstid. Du som chef skall fråga, uppmuntra, ifrågasätt­a, ge feedback, både positiv och negativ. Men då krävs också att du visar dig lite oftare än de gånger vi har APT. Du köper tid av mig där jag ska utföra ett uppdrag åt dig, varför så lågt intresse för hur och vad jag utför på den tiden?

Där anser jag att en av de viktigaste aspekterna finns för en god arbetsmilj­ö. Det finns fantastisk­a chefer i kommunen: närvarande, intressera­de och av någon anledning uppvisar de även tämligen låg sjukfrånva­ro. Lyft fram dem som goda exempel!

Då skulle även jag kunna rekommende­ra Varbergs kommun som arbetsgiva­re.

Anna Lena Sunesson

leg. sjukgymnas­t

Om artikeln ”’Ullhare’ ny chef för badanläggn­ingarna”:

Andreas Eriksson: Vad sägs om att lägga några ören på att renovera veddige simhall också? Eller det kanske redan är på gång, Nån som vet?

Pierre Ringborg: Inte samtidigt med Håsten.

Anders Friebe: Christofer Bergenbloc­k när blir det?

Christofer Bergenbloc­k: Viss upprustnin­g kommer att ske av Veddige simhall för att klara av den anstormnin­g som uppstår när den nya bad- och simanläggn­ingen byggs. Däremot finns det i dagsläget inga beslut fattade kring totalrenov­ering av vare sig Veddige simhall eller Simstadion. Arbetet just nu är helt inriktat på att projektera, bygga och driftsätta den nya anläggning­en så att den kan öppna januari 2021.

Om artikeln ”Därför vill politikern slippa fyrverkeri­et”:

Härligt att ngn vågar ta upp det! Var finns protokolle­t på beslutet att lägga pengar på fyrverkeri­et? Jonas Lundberg: Perfekt att SD lägger förslaget om förbud då blir det 100% inget av det eftersom övriga partier aldrig röstar med dem. Vi publicerar ibland aktuella insändare och debattarti­klar tidigare på hn.se än i papperstid­ningen. Vi kan också publicera fler insändare i samma ämne på nätet än i pappret. Läs de senaste åsikterna hn.se/åsikter

 ?? Bild: ?? PUSSELBITA­R. Det så kallade livspussle­t har alltid varit svårt att få ihop för småbarnsfö­räldrar.
Bild: PUSSELBITA­R. Det så kallade livspussle­t har alltid varit svårt att få ihop för småbarnsfö­räldrar.
 ?? BILD: ANNIKA KARLBOM ??
BILD: ANNIKA KARLBOM
 ??  ?? Bra Erik
Bra Erik

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden