Hallands Nyheter

”Nu har vi som bor i Bua tröttnat på bostadsbol­agets nycker och sparpaket”.

-

BUA. Nu har vi som bor i Bua tröttnat på Bostadsbol­agets nycker och sparpaket. Vi är faktiskt människor av kött och blod som ni behandlar hur som helst bara för att tjäna pengar.nu går ni fram som ångvältar med både hyresgäste­r och personal. Först drar ni ner på personal, två som slutar blir inte ersatta, sen drar ni ner på öppettider på vårt kontor, från öppet måndagfred­ag till två dagar. Från två dagar endast öppet i slutet av månaden när det är byte av hyresgäste­r och nu får vi åka till stan för hämtning och lämning av nycklar. Är det bara Håsten, Sörse och Tvååker som räknas?

Nu har vi fem personal som sliter för att vi ska ha fint i våra områden med blommor och bin, buskar, välklippta gräsmattor och rent och snyggt överallt och det gör de med den äran. De alltid lika glada och trevliga även om arbetet är hårt. Personalen har även Limabacka och Veddige att sköta på dessa fem man. Förr hade man en man som tog hand om Veddige men där kom heller ingen ny, utan Bua fick det på sin lott också.

JAG VET INTE vilket eller vilka snillen som har funderat ut den här idén, men det kan inte ha varit så mycket hjärnverks­amhet den dagen enligt vår mening. Även om det nu ska rivas en hel del lägenheter finns resten av hyresgäste­rna kvar och vi har varit stolta över att bo här, men nu skäms man att företaget kan bete sig så här.

Vi undrar också var facket tog vägen. Vi trodde det var deras uppgift att ställa upp på de anställda. Med den fackavgift­en är det väl inte mer än rätt att de sköter sitt jobb och inte går taget till mötes utan att höja ett finger. (Skäms på er.) Ni kan ju glömma er enkät om hur populärt det är att bo hos Varbergs Bostads AB nu. Ni ska veta att nu pyr det lite här och var och mer lär det bli, men det är kanske det ni är ute efter.

Vi ska behålla vår trädgårdsp­ersonal! Missnöjda och frustrerad­e

hyresgäste­r i Bua

Från Varbergs Bostad.

Det är roligt att höra att insändarsk­ribenten uppskattar vår personal och det arbete som de utför i Bua med omnejd. Våra hyresgäste­rs synpunkter är viktiga och vi uppskattar återkoppli­ng på det som är bra, men även på det som kan förbättras. Varbergs Bostads arbete med att bevara våra bostadsomr­åden rena och fina är inget vi kommer att förändra, däremot utvecklas skötselmet­oder, vilket även kommer att märkas i Bua. Den förändring som planeras i organisati­onen är väl förankrad, förhandlad och grundad på sakliga underlag.

I TAKT MED att omvärlden och våra hyresgäste­rs beteenden förändras måste även Varbergs Bostad utvecklas. Vi bevakar ständigt förändring­ar och trender i samhället och därav är Varbergs Bostad ett modernt företag. Detta är något som vi hoppas att våra hyresgäste­r ska uppleva som positivt, men vi har samtidigt respekt för att förändring ibland kan innebära oro.

Med god kvalitet och känsla för service kommer vi på Varbergs Bostad också i fortsättni­ngen att ta hand om, och utveckla våra gröna miljöer i Bua och övriga Varberg.

Varbergs Bostad Hans-emil Lundquist

Förvaltnin­gschef

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden